Akut'tan deprem provası

Güncelleme Tarihi:

Akuttan deprem provası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2012 16:19

Arama ve Kurtarma Derneği’nin (AKUT) İzmir ekibi, Büyükşehir Belediyesi Toros Afet Koordinasyon Merkezi’nde deprem tatbikatı düzenledi.

Haberin Devamı

ARAMA ve Kurtarma Derneği (AKUT) İzmir ekibi, olası bir depremde nasıl bir çalışma yapılacağı, eksiklerin belirlenmesi için senaryo hazırladı. Konuşlanma, enkazda yaralının yerini belirlenme, yaklaşma, giriş teknikleri, kontrollü bir şekilde ilk yardım istasyonuna taşıma deneyimlerini geliştirmek için hazırlanan senaryo şöyle gerçekleşti:

Senaryo gereği saat 18.30 sıralarında İzmir’de bir deprem olduğu duyuruldu. 120 kişilik ekip, kurtarma malzemesini Ege Üniversitesi Kampüsü’ndeki depodan aldı, Toros’taki Afet Komuta Merkezi’ne ulaştı. Çadırlarını kuran ekipler, haberleşmeyi sağladı. Gönüllüler arama kurtarma köpeği ‘Dark’ ile yıkıntılar arasında kalanları belirlemeye çalıştı. Ekipler, açılan bir oyuktan içeri girdi. Burada ulaşılan bir yaralı dikkatle çıkarıldı. Birçok farklı senaryonun denendiği çalışmalar sabaha dek sürdü. AKUT İzmir Lideri Ömer Karaca, “İlk müdahale süratli olursa kayıplar en aza iner. İzmir’de 10 yıldır faaliyet gösteriyoruz. 120 gönüllüyle aralıksız çalışıyoruz. Yeni arkadaşlarımıza tatbikatlarla stres eğitimi veriyoruz. Depremde ilk müdahalede dayanıklılık ölçüyoruz” dedi.

Alarm verildi

Haberin Devamı

Saat 18.30 sıralarında İzmir’de deprem olduğu duyuruldu. 120 kişilik ekip kurtarma çalışmaları için gerekli malzemeyi almak üzere Ege Üniversitesi Kampüsü’ndeki depoya gitti. Malzemeyi araçlarına yükleyen ekipler, kendilerine tahsis edilen Büyükşehir Belediyesi’nin Toros’taki Afet Komuta Merkezi’ne ulaştı. Çadırlarını ve komuta çadırını toplanma bölgesi olarak belirlenen alana kuran ekipler, telefonla iletişim olmayan bölgede telsizlerle haberleşmeyi sağladı. Ekipler arama kurtarma köpeği ‘Dark’ ile yıkıntılar arasında kalan yaralıları bulmaya çalıştı. Yeri belirlenen yaralıya dikkatli çalışmayla ulaşan AKUT ekipleri, açılan oyuktan içeri girdi. Yaralı sedyeyle yıkıntılar arasından çıkarıldı. Birçok farklı senaryonun denendiği çalışmalar sabaha dek sürdü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!