AKP’nin çocuk komedisi

Güncelleme Tarihi:

AKP’nin çocuk komedisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2010 00:00

Liderinin “Üç çocuk doğurun” talimatı verdiği, kadın kotasını yüzde 30’a çıkarmakla övünen AKP’nin İzmir il yönetiminde dış ilişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hatice Özyürek, iki çocuğu olduğu için partiye zaman ayıramadığı ve maddi katkı sağlamadığı gerekçeleriyle görevden alındığını söyledi.

Haberin Devamı

ODTü mezunu makine mühendisi Özyürek, buna tepki olarak il yönetim kurulu üyeliğinden de istifa etti. AKP’de altı ay önce yapılan kongrede seçilen İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, 50 kişilik il yönetim kurulu içinden 12 kişilik başkan yardımcılarını belirlerken dış ilişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı’na ODTÜ mezunu makine mühendisi, uzun yıllar İngiltere’de yaşamış, aynı zamanda İngiliz vatandaşı Hatice Özyürek’i atadı. İki dil bilen Özyürek, partinin dış politikaları konusunda her hafta toplantılar düzenleyerek, teşkilata bilgi verdi, konsoloslukları ziyaret etti. Hafta başında İl Başkanı Kabak tarafından görevden alındığını öğrenen Özyürek, kendisine gerekçe olarak iki çocuğunun olması nedeniyle partiye zaman ayıramadığı ve maddi katkı sağlamadığının gösterildiğini söyledi.  Kabak, Özyürek’in yerine tekstil firması sahibi Habib Sünbül’ü atadı. Özyürek’in yönetimden istifası nedeniyle yedeklerden Sinan Demirci asil üye oldu.

Çok kırıldım

Haberin Devamı

Kabak’ın bu tavrına karşılık il yönetim kurulu üyeliğinden de istifa eden Hatice Özyürek, şöyle konuştu: “Partide evli, çocuklu ve gelir düzeyi orta halli olan kesimi temsil ediyorum. Bu gerekçeler bana sunulduğunda bu ekipte yer alamayacağımı gördüm ve yönetim kurulu üyeliğinden de kendim istifa ettim. Bu yapılanı anlamakta zorlandım. Üstelik partiye gereken zamanı da ayırıyor, vitrine değil teşkilata yönelik çalışmalar yapıyordum. Çok kırıldım. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için bu partideyim. Gönüllü olarak katkı vermeyi sürdüreceğim. Kadınların siyasette işi çok zor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!