Akhisar’da Alışveriş Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Akhisar’da  Alışveriş Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2012 15:29

Manisa Akhisar’da düzenlenen 1. Alışveriş Festivali, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün gonga vurmasıyla başladı.

Haberin Devamı

Üç gün sürecek festivalin Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi'nde düzenlenen açılışına Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz, Kaymakam Kamil Köten, Belediye Başkanı AK Parti'li Salih Hızlı, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Hasan Geriter ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri katıldı.

Açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar'ın geçmişten taşıdığı gelenekleri sürdürmek için her türlü kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yaptığı belirterek, bu kez de alışveriş geleneğini canlandırmak için esnafın katkısıyla festival düzenlendiğini söyledi. Vali Halil İbrahim Daşöz Akhisar'ın Manisa'nın en önemli ilçelerinden biri olduğunu ve pek çok değeriyle marka haline geldiğini belirtti. Daşöz, “Zeytinin başkenti, uygarlığın başkenti, İzmir-İstanbul yolu üzerinde ve hepimizin içinden geçerken büyük mutluluk duyduğumuz bir ilçemiz. Böyle bir yerde, sosyal, kültürel ve ticari faaliyetlerin festivallerle zenginleştirilmesi, taçlandırılması çok güzel oluyor. Bu gibi festivallerin yaşayabilmesi için halkın büyük desteğine ihtiyaç var. Biz bu açılışı en görkemli bir şekilde görmekten çok mutlu olduk” dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardında Vali Daşöz'ün pirinç gonga vurmasının ardından belediye bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş restorasyonu yapılan tarihi Kasap Hali'ne kadar sürdü. Burada, canlı müzik eşliğinde kokteyl düzenlendi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!