AK Parti'de tek İzmirli Hotar

Güncelleme Tarihi:

AK Partide tek İzmirli Hotar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2012 00:00

AK Parti’nin 50 kişilik A takımına İzmir’den Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhat Hotar girdi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 60 kişilik Parti Meclisi’nde 8 İzmirli’ye yer verirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partinin 50 kişilik MKYK’sına İzmir’den sadece bir kişi aldı. İkisi bakan 11 milletvekili bulunan partide vekillerden Ali Aşlık, Aydın Şengül ve İlknur Denizli’nin listeye girebilme çabaları boşa çıktı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın MKYK’da olmaması dikkat çekti.
Takımdan çıkarmadı
İzmir’de iki dönem milletvekilliği yaptıktan sonra son dönem aday gösterilmemesi parti kulislerinde, siyasi hayatının bittiği yönünde yorumlanan Hotar, yerini korudu. Başbakanlık tarafından hazırlanan işyerinde psikolojik taciz (mobbing) üzerinde çalışan, 100 yaş üstü vatandaşların evlerinde ziyaret edilmesi ve ‘kahvaltı her çocuğun hakkı’ projelerini hayata geçiren, yaşlılar, engelliler, engelli sporcular, şiddet gören kadınların sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapan Hotar’a Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinin yeniden verilmesi bekleniyor.
MKYK listesi açıklandığında adını duyunca çok mutlu olduğunu söyleyen Hotar, İzmir’in temsilinin yetersizliği konusunda ise “Ben, İzmir’i her zaman temsil ettim ve edeceğim” dedi.
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir’in MKYK’da temsilinin birde kalmasını, “Gayet normal. Nükhet Hotar, umarız MYK’ya da girer. İzmir’in iki bakanı da var. Hayırlısı olsun” dedi.
Dağ 20. yedek
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, MKYK’ya yedek 20. sıradan girdi. Dağ, bu sonuca sevindiğini belirterek, “Başbakan’ın ekibinde olmak mutluluk verici. Aynı tempoda çalışmaya devam edeceğim. Başbakan gençlere 2071 vizyonunu çizdi. Biz de ona hazırlanacağız” dedi. ? Elif DEMİRCİ, (DHA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!