Ak Parti İzmir sandıkta karıştı

Güncelleme Tarihi:

Ak Parti İzmir sandıkta karıştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 00:00

İZMİR’de ilçe kongrelerini iki ay öne çeken Ak Parti, delege seçimlerini hızlandırdı. Partililer; Bornova, Karşıyaka, Bayrkalı ve Buca’da ilçe kongrelerinde oy kullanacak delegelerin seçimi için sandığa gitti.

Haberin Devamı

Bornova’da, milletvekili Nesrin Ulema’nın ağabeyi Fuat Yakın’ın listesiyle yarışan İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, 33 mahallenin 29’unda seçimin galibi oldu. Muhalifler; Barbaros, Koşukavak, Zafer ve Yeşilçam mahallelelerinde 38 delege alırken, 362 delegeyi Özkan kazandı.

Karşıyaka’da 26 mahallenin sadece üçünde listesine rakip çıkan İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt, o mahalleleri de kazanarak, delege listesini deldirmemeyi başardı.
Silahına sarıldı

Bayraklı’da, İlçe Başkanı İsmail Sarı zorlandı. Sarı’ya karşı birleşen İzzettin Mizan, Erdal Seyitler, Yücel Demir ve İpek Özgür’ün ortak çıkardığı beyaz liste 430 delegenin yarısını almayı başardı. İsmail Sarı, “Bana oy verecek partililere oy kullandırmadılar. Sandık başlarında kavga çıkardılar. Sıkıntılı seçim oldu” dedi.
Sarı’ya yakın olan İlçe Başkan Yardımcısı Feridun Kılıç, Alparslan Pazaryeri’ne kurulan Cengizhan Mahallesi sandığının başında elinde silahla havaya ateş açtı. Beyaz listeye destek veren Erdal Seyitler’in mahallesinde taraflar arasında çıkan tartışmada, Kılıç, muhaliflerin fazla oy kullandırdığını iddia etti. Yumruklu kavgada Feridun Kılıç, elindeki silahla havaya ateş açtı, gözaltına alındı, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Kılıç, “Seçim boyunca taciz ettiler. Arkadan biri de silah çekti. Ben de kendimi ve ailemi korumak amacıyla havaya üç el ateş ettim. Erdal Seyitler ve Ahmet Karakuş’tan davacı oldum” dedi.
Buca’da seçimler muhaliflerle uzlaşma sağlanarak tek listeyle gerçekleştirdi. 47 mahalle için 10 noktada seçim yapıldı. Sadece İlçe Başkanı Mustafa Solmaz’ın listesi girdi. Solmaz, muhalifleri Mehmet İlkbahar, Mehmet Girgin, Beytullah Selman, Necati Bahçeci ve Mustafa Aslan’la uzlaşma sağlayarak liste hazırladı. Mustafa Solmaz’ın muhaliflere 400 delegeden 35 kontenjan verdiği öğrenildi. Eski İlçe Başkanı Beytullah Selman, delege listesinde uzlaşma sağlandığını ancak ilçe kongresinde Solmaz’a karşı Mehmet İlkbahar’ın aday çıkacağını söyledi.


ERDEM EL KOYDU

Haberin Devamı

Ak Parti’nin teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Ekrem Erdem, İzmir’e gelerek yaptığı, “Partide barışa gölge düşürmeyin, huzurun bozmayın, birlik ve beraberliğe zarar vermeyin” uyarısına rağmen sandık başında silahların çekilmesine sert tepki gösterdi. Erdem, “Olaydan haberim var. Tüzüğümüz neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Partimiz büyük bir camia. Burada değişik yapılarda, özelliklerde arkadaşlarımız olabilir. Heyecanlarına yenik düşmüş olabilirler. Bu tür çirkinliklere izin vermeyiz. Teşkilat mensupları bu tür davranışlardan kaçınmalı” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!