Ağır hasarlı binaları hemen boşaltın isteği

Güncelleme Tarihi:

Ağır hasarlı binaları hemen boşaltın isteği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2014 01:44

ÇANAKKALE Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, 4 Haziran’da hasar belirleme çalışmasında 10 binaya ağır hasarnlı raporu verdi.

Haberin Devamı

Kemalpaşa Mahallesi Demircioğlu Caddesi’ndeki Reşat Tabak İş Merkezi’ndeki işyeri sahipleri ile aynı binaya bağlı olarak işletilen üç yıldızlı ve 100 yataklı bir otel için ağır hasarlı raporu hazırladı. Rapor önceki gün tebliğ edip, binaların tedbir amaçlı olarak ivedilikle boşaltılmasını istedi. Polis ve zabıta ekiplerinin de katıldığı bildirim sonrası iş merkezi girişi ile otel girişine raporun bir nüshası asıldı. Esnafın akşam saatlerinde apar topar boşalttığı iş merkezinin kapıları mühürlendi. Müşterilerin de bilgilendirildiği otel de boşaltıldı. Ancak otel yetkilileri, binada ağır hasar olmadığını ve boşuna boşaltıldığını ileri sürdü.

Can güvenliği için

Ağır hasarlı raporu verilen Esenler Mahallesi’ndeki Güven Evleri Barış Sitesi’nde 48 daire sakinine de akşam saatlerinde evlerini boşaltmaları için tebligat yapıldı. Tebligatta, ‘Can güvenliğiniz açısından binanıza ait deprem risk raporu sonuçları İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne iletilinceye kadar, binanızın tedbiren ivedilikle boşaltılması gerekmektedir’ ifadelerine yer verildi. Site sakinleri ise, depremin üzerinde 2 hafta geçmiş olmasına rağmen ön hasar tespitinin geç yapıldığını ve bunca zamandırtehlikeli olan dairelerinde oturmak zorunda kaldıklarını belirterek, yetkililere tepkilerini gösterdi.

Haberin Devamı

Tehlikeyle iç içe

Site sakini Zihniye Büyükkülekçi, ağlayarak gidecek bir yeri olmadığını ve geceyi yine tehlikeli evinde geçirmek zorunda olduğunu anlattı. Site yöneticisi Ali Demir ise, yağmurlu ve serin havaya rağmen bahçede sabahlamak zorunda bırakıldıklarını ifade etti.

B Bloktaki 1 nolu dairede yaşanan Gülay Yağız ise, deprem sonrası evinin içinde oluşan çatlakları gösterip, “Deprem olduktan sonra bu çatlaklar sürekli arttı. Hep bu tehlikeyle yaşadık. Artık psikolojim bozuldu” dedi.

Site sakini Yasin Büyükkülekçi ise bodrum katındaki kolon ve kirişlerde meydana gelen çatlakları gösterip yaşadıkları tehlikeye dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!