Adnan Saygun Piyona Yarışması başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Adnan Saygun Piyona Yarışması başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2015 01:47

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında iki yılda bir düzenlenen Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması için geri sayım başladı. 20-23 Temmuz 2015 tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenecek yarışmanın yurtiçi ve yurtdışından genç yeteneklere açık olduğu duyuruldu.

Haberin Devamı

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında iki yılda bir düzenlenen Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması için 1 Mayıs cuma gününe kadar başvuruların yapılabileceği; detayların www.gumuslukfestival.org adresinden öğrenilebileceği belirtildi. 18 yaş üstü yarışmacılar A sınıfında; 18 yaş altı yarışmacılar ise B sınıfında yeteneklerini sergileyecekleri yarışmanın dört gün süreceği kaydedildi. İlk üç dereceye girecek yarışmacılara para ödülü verileceği açıklandı. Ayrıca A sınıfı birincisinin 2016 yılında düzenlenecek 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali programında yer alacağı ve bir konser vereceği; B sınıfı birincisinin de 2016 Gümüşlük Festival Akademisinden masterclass bursu kazanacağı duyuruldu. Dereceye girenlere ödüllerinin 23 Temmuz Perşembe akşamı festivalin konser alanı olan Koyunbaba Antik Taş Ocağı sahnesinde verecekleri final konseri sonrasında dünyaca ünlü jüri üyeleri tarafından takdim edileceği belirtildi. Yarışmanın jürisinde Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, Vyacheslav Gryaznov, Martin Roscoe ve Eren Levendoğlu yer alacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Adnan Saygun Piyona Yarışması başlıyor


YENİ YETENEKLER BEKLENİYOR
Festival Sanat Yönetmeni Piyanist Eren Levendoğlu, "Yarışma ustamıza bir saygı duruşudur. Ülkemiz için milli bir değer olan hocamızın adını gerek genç kuşaklara, gerekse dünya müzik camiasına duyurmayı hedefliyoruz. Genç piyanistleri Saygun'n eşsiz dünyasıyla yakınlaştırmak ve onun müziğini gençlerle yaşatmak istiyoruz. Öte yandan önceki yıllarda bu yarışma sayesinde, genç yetenekler keşfettik. Bu yıl da yeni yetenekleri sanat dünyasına kazandırmak istiyoruz ve katılımcıları heyecanla bekliyoruz" dedi.

FESTİVAL ETKİNLİKLERİ DE AÇIKLANDI
Bu yıl 12'incisi düzenlenecek Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde yarışmanın yanı sıra 10 konser ile Gümüşlük Festival Akademisine de ev sahipliği yapacağı açıklandı. Konser takvimi ve programlar henüz açıklanmazken; 4 masterclass, 4 öğrenci konserinin yer alacağı Gümüşlük Festival Akademisinde bu yıl flüt, piyano, keman ve oda korosu ve solist ses eğitimi masterclassları yer alacağı açıklandı. 7-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek Flüt Masterclassı'nın Bülent Evcil tarafından ve Philip Moll'un piyano eşliğinde verileceği kaydedildi. 16 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Piyano Masterclassı'na Vyacheslav Gryaznov, Martin Roscoe, Akiko Ebi ve Gülsin Onay'ın eğitmen olarak katılacağı kaydedildi. 27-31 Temmuz tarihlerinde Gilles Apap'ın Keman Masterclass'da müzik severlerin karşısına çıkacağı belirtildi. Çimen Seymen ve Mirella Giardelli'nin birlikte verecekleri Oda Korosu ve Solist Ses Eğitimi'nin de 7-12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşeceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!