Acılar içinde rapor çilesi

Güncelleme Tarihi:

Acılar içinde rapor çilesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2008 00:00

Uşak’a bağlı Yenişehir Köyü’nde yaşayan ve 6 Temmuz 2001’de bir yakınının tarlasında çalışmaya giderken, bindiği traktörün bir kamyonla çarpışması sonucu sıkışan, iki bacağı diz altından kopan ve beli kırılan 29 yaşındaki Yavuz Selim Güler, yedi yıldır yatağa mahkum yaşıyor.

Oğullarının tedavisi için yaklaşık 50 bin YTL harcayan Nurullah ve İsmihan Güler çifti de zorda kaldı.

Yenişehir Köyü’ndeki baba evinde hayatını kırık dökük bir çekyat üzerinde sürdüren Yavuz Selim Güler, askerliğini bitirip terhis olduktan 45 gün sonra geçirdiği trafik kazasında yaşamının bittiğini ifade etti, şunları söyledi:

"Geçirdiğim trafik kazası sonrası, bacaklarım koptu, belim kırıldı ve vücudumun alt kısmı felç oldu. İç kanamalarım zaman zaman devam ediyor. Babam ve annem tüm mal varlığını benim sağlığıma kavuşabilmem için harcadı. Elimizde bir şey kalmayınca devletimize bakımım ve sakat aylığı almak için başvurduk. Adli Tıp’tan verilen yüzde 100 sakat olduğuma dair rapor dikkate alınmadı. Sürekli değişik raporlar istendi. Uşak Devlet Hastanesi’nden aldığımız raporlarda sakatlık oranı önce yüzde 80’le başladı. Sonra sanki bacaklarım yeniden çıkmış gibi raporun biri yüzde 60, diğeri yüzde 55 çıktı. Bu raporlarda oran düşük olduğundan aylık bağlanmadı, bakım yardımı verilmedi."

Baba ve anne çaresiz

Çiftçilik yaparak geçimini sağlamaya çalışan baba Nurullah Güler, oğlunun tedavisinin 7 yıldır devam ettiğini ve masrafların ağır olmasından dolayı bitme noktasına geldiklerini anlattı. Tedavisi için Ankara ve İzmir başta olmak üzere gezmedik yer bırakmadıklarını ifade eden Güler, "Oğlumu acılardan kurtarmak için varımı yoğumu harcadım. Şu anda geldiğimiz noktada karnımızı dahi zor doyuruyoruz" dedi.

İsmihan Güler ise, çok mağdur olduklarını dile getirerek, oğlunu sürekli sırtında taşıdığını, bütün bakımıyla kendisinin ilgilendiğini, tedavi masraflarını karşılayamaz hale geldiklerini, üniversitede okuyan kızlarına para gönderemediklerini söyledi.

FARKLILIKLAR ŞAŞIRTICI

Uşak Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Taşçı ise yaptığı açıklamada, "Güler’e talebi üzerine Devlet Hastanesi’nden verilen özürlü sağlık kurulu raporlarındaki yüzdelerin farklılığı şaşırtıcı. Nisan 2008’de verilen raporda hastanın yüzde 60 olan özürlülük durumu, Kasım 2008’deki raporda yüzde 55’e düşmüş. Birinde ağır özürlü kabul edilen hasta, diğerinde ağır özürlü görülmemiş. Bu konu ile ilgili hemen inceleme başlatıyorum. Yapılacak incelemenin arkasından gerekirse soruşturma da açacağım" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!