Aboneyiz abone

Güncelleme Tarihi:

Aboneyiz abone
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2012 00:00

Sezon başında düşme adayları arasında gösterilmesine rağmen Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde beşinci olan İzmir temsilcisi, üst üste beşinci kez Avrupa’da mücadele etme hakkı kazandı.

Haberin Devamı

Sarsıldı, ama yıkılmadı

İzmir Büyükşehir Belediyespor geçen sezon zaferden zafere koşan kadrosu dağılmasına rağmen Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde gençlerle de başarıyı yakalayıp üst üste beşinci kez Avrupa vizesi aldı. Geçen yıl Türkiye Kupası’nı kazanıp normal sezonunu lider bitirdiği ligde şampiyonluk kupasını finalin uzatma bölümünde kaybeden BŞB’nin 20 kişilik kadrosundan bu sezon sadece altı oyuncu kaldı. Asiye, Fatma, Burcu, Esin, Seda ve Aslı’yı altyapıdan gençlerle takviye eden İzmir temsilcisi ligi beşinci tamamladı.

Okul-kulüp işbirliği

Play-Off’ta Anadolu Üniversitesi ve Yenimahalle Bld’yle oynadığı dört maçı da kazanan İzmir BŞB, Challenge Cup’ta ülkemizi temsil edecek. Antrenör Hikmet Vurgun, “Düşme adayı gösterildiğimiz sezonu mutlu bitirdik. Bu süreçte büyük oranda altyapı oyuncularıyla mücadele ettik. Suphi Koyuncuoğlu Lisesi’nde okuyan genç oyuncularımızın okul takımıyla Türkiye Şampiyonu ve dünya altıncısı olması da bizi gururlandırdı. Gelecek sezon birkaç takviye yapabilirsek çok daha iyi işler başarırız” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!