Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2007 00:00
Türkiye Kalp Sağlığı Vakfı’nın (TÜSAV) düzenlediği toplantıya katılan ABD’li uzmanlar, kalp krizini önlemek için stressiz bir yaşam önerdi.
TÜSAV Vakfı Başkanı Prof. Öztekin Oto’nun çabalarıyla bir araya gelen bin 400 kalpçinin, en son yenilikleri konuştuğu toplantıda konuşan Texas Heart Enstitütüsü Direktörü Prof. Dr. Oscar Howard Frazier, "Kalbinize yapabileceğiniz en iyi şey, iş stresinden uzak durmak. Bu yüzden çalışma ortamının rahatlığı çok önemli" diye konuştu.
Egzersiz yapınGenetik mirasın kalp rahatsızlıklarıyla ilişkisine de değinen Frazier,: "Anne ve babanın taşıdığı rahatsızlık çocuklarında da kalp hastalığı riskini artırıyor. Bu yüzden biz de genetik bulgulardan faydalanıyoruz" dedi. Kalp hastalığı riskini azaltmanın formülünü sigara içmemek ve egzersiz yapmak olarak açıklayan Frazier, "Egzersiz yapmak ve bedensel aktivite riski azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca kırmızı et ve kızartma türü yemeklerden uzak durulmalı" diye konuştu.
Alsancak Semt PolikliniğiİZMİR Alsancak’ta
Atatürk Eğitim Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet verecek olan semt polikliniği hizmete girdi. Modern teknolojinin tüm imkanlarını kullanacak biçimde yenilenen polikliniğin, mikrobiyoloji, radyoloji, göz, fizik tedavi, dermatoloji, dahiliye, genel cerrahi, kardiyoloji, cilt, nöroloji, ortopedi, psikiyatri dallarında hizmet vereceği belirtildi. Polikiliniğin Sorumlu Aile Hekimi Dr. Ahmet Balkan, "Bilgisayar ağıyla desteklenen merkezimizde SSK, Bağ,Kur, Emekli Sandığı ve Yeşil Kartlı hastalarımız tedavi ediliyor. Yenilenme kapsamında diş ve protez bölümlerimiz de hizmete girdi. Tüm altyapı sorunlarının giderildiği poliklinikte 08.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet vereceğiz" dedi.
Brusella kendini gizliyorISITILMAMIŞ süt ve süt ürünlerinden bulaştığı bilinen brusella (Malta humması) bakterisinin, bir çok başka hastalığı taklit ederek insan sağlığını tehdit ettiği belirtildi. Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Münir Büke, Malta hummasının özellikle, ortopedik, romatizmal, fizik tedavi ve beyin cerrahisini ilgilendiren hastalıkları taklit ederek gizlenebildiğine dikkat çekerek, "Bu tanıların mevcut olduğu hastalarda mutlaka brusella ihtimali üzerinde de durulmalı" diye konuştu. Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerinden bulaşan hastalığın her türlü organ ve sistemde bozukluklar oluşturabildiğini belirten Prof. Münir Büke, "Bu yüzden hastalık diğer bazı rahaksızlıklarla karıştırılıyor. Asıl sebebini oluşturduğu rahatsızlığın tespitini geciktirerek sağlık için büyük risk oluşturuyor" dedi.
BELİRTİLER VE TEDAVİBrusellanın özellikle akşamları tekrarlayan üşüme nöbetleri ve yükselen ateş ile gece terlemeleri biçiminde kendini gösterdiğini anlatan Prof. Büke, "Hasta, kas ve eklem ağrılarının yanı sıra halsizlik ve iştahsızlık hisseder. Bilinen bu akut şekli dışında brusella, kalp iç zarı iltihabına ve kalp ritminin bozulmasına, yumurtalık iltihabına ve menenjite de sebep olabilir" diye konuştu. Prof. Büke, hastalığın üçlü antibiyotik tedavisi ile 8-12 hafta süren bir tedavi gerektirdiğini sözlerine ekledi.