Güncelleme Tarihi:
Demirtaş, “Süt sektörünün merkezi İzmir. Türkiye’deki üretimin yüzde 10’u kentimizden sağlanıyor. Verimlilikte de kalitede de İzmir başı çekiyor. İhracat izni alan ilk 6 firmayı yeni İzmirli firmalar izleyecektir. Bu karar İzmirli üreticilere yarayacaktır” dedi.
Türkiye’de sektörde yer alan işletmelerin dünya ile rekabet edebilecek düzeyde olduğunu belirten Demirtaş, “Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü (FAO) verilerine göre, ülkemiz dünyanın en büyük 10. süt üreticisi. 2011 yılında süt üretimimiz 15 milyon tona ulaştı. Bu büyük potansiyele karşın ihracat sadece 227 milyon dolar. Avrupa Ülkeleri en büyük süt ithalatçıları ülkeler arasında yer almasına karşın bu ülkeye ihracatta engeller vardı. Artık AB kriterlerine ulaşmamızla birlikte bu ülkelere kendi mamullerimizi direkt satabileceğiz. Bakanlık tarafından ilk etapta Aynes Gıda, Pınar Süt, Ak Gıda, Tat Konserve Sek Süt işletmesi, Natural Gıda, Unilever/Algida’ya ihracat izni çıktığı açıklandı. Bunların içinde İzmir firması Pınar Süt’ün bulunmasından ayrıca gurur duyduk” dedi.