A kalite derbi

Güncelleme Tarihi:

A kalite derbi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2013 01:20

İZMİR'in iki köklü kulübü Altınordu ve Altay, 22 yıl sonra bir kez daha karşı karşıya gelmenin heyecanını yaşayacak.

Haberin Devamı

Son kez 16 Mart 1991'de bir lig maçında rakip olan iki ekip, yarın saat 15.00'te DYO Alsancak Stadı'nda kozlarını paylaşacak. Volkan Alabaş'ın yöneteceği müsabakanın bilet fiyatları açık tribün 7.5, kapalı tribün 10 TL. Yeni Asır TV'den naklen ekrana gelecek zorlu derbide ev sahibi konumdaki Altınordu'nun taraftarları kapalı, Altaylı futbolseverler ise açık tribünde yer alacak.


Geride kalan 5 haftada 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 10 puanla lider Bandırmaspor'un ardından 2'nci sıraya yerleşen Altınordu tam kadro sahaya çıkacak. Aynı periyotta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi ile 8 puan toplayıp 7'nci basamakta yer bulan Altay'da ise sakatlıkları süren Ramazan, Çetin, Metin ve ağrıları olan Mustafa forma giyemeyecek. Geçen sezon KSK formasıyla Göztepe derbisinde hakem Hüseyin Sabancı'ya saldırdığı için aldığı 14 maçlık cezası biten Şehmus kadroda yer alabilecek.

Haberin Devamı

“İzmir'e yakışsın”

ALTINORDU Başkan Vekili İbrahim Görücüoğlu ve Altay Başkanı Niyazi Konuşmaz, derbide İzmir'e yakışan bir futbol sergilenmesi dileğinde bulundu. “İnşallah sezon sonunda hem biz, hem de Altay bir üst lige çıkar” ifadesini kullanan Görücüoğlu, “Onlar bize göre daha tecrübeli bir kadroya sahip ancak futbolun yaşı yok. İyi olan kazansın” dedi. “En büyük dileğim dostane bir karşılaşma olsun” diyen Konuşmaz ise iki güzide kulübünün randevusunda kazananın İzmir olacağını dile getirdi. Kurmaylar, seyir zevki veren bir oyun sergileneceği görüşünde buluştu.

Muhtemel kadrolar

ALTINORDU: Evren - Kemal, Sinan, Murat, Gökhan Yılmaz, Doğan Ateş, Timur, Halil İbrahim, Ozan, Gökhan Karadeniz, Gökhan Gümüşsu.

ALTAY: Fatih - Yüksel, Mehmet, Alihan, Selçuk, Ardahan, Emrah, Korhan, İsmet Gökseloğlu, Murat, Şehmus.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!