64 bin 8 üye, 147 aday adayı için oy verecek

Güncelleme Tarihi:

64 bin 8 üye, 147 aday adayı için oy verecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2011 00:00

CHP, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerdeki adaylarını belirlemek için 29 ilde önseçim yapıyor.

Haberin Devamı

Bu kentler arasında, Ege’den Aydın, Çanakkale, Denizli, Manisa, Muğla ve Uşak da yer alıyor. İzmir ve Balıkesir’de ise adaylar merkez yoklamasıyla belirlenecek. Aydın, Çanakkale, Denizli, Manisa, Muğla ve Uşak’ta yarın toplam 64 bin 8 üye, 147 aday adayı için oy kullanacak. Oy verme işlemi 08.00-17.00 saatleri arasında yapılacak. Kontenjan adayları önseçime girmeyecek.

DENİZLİ

Vekil sayısı yedi olan Denizli’de, 9 bin 656 üye, 19 aday adayı için oy kullanacak. İl merkezi ve 18 ilçede yapılacak önseçim için 23 sandık hazırlandı. Merkezde, Gazi İlköğretim Okulu’nda yapılacak seçimde 4 bin 968 üye, beş sandıkta oy kullanacak. İl Başkanı Himmet Yavaş, 19 aday adayının centilmence bir yarışa girdiklerini belirtti, “Partide hareketli günler yaşıyoruz. Yıllar sonra CHP’liler önseçim heyecanı ve coşkusu yaşıyor. Katılımın yüzde 80’e ulaşacağını tahmin ediyorum.” İkinci sıra ayrılan kontenjan için dört kişi başvurdu.


UŞAK

Haberin Devamı

Vekil sayısı üç olan Uşak’ta, 4 bin 864 üye, 14 aday adayı için oy kullanacak. Merkezde ve beş ilçede toplam 11 sandıkta oy verilecek. Merkezde, Uşak Lisesi Salonu’nda kurulan altı sandıkta 2 bin 705 üye oy kullanacak. İl Başkanı Mahmut Ünal, bir yıldır önseçim yapılmasını istediklerini ve bu talebi genel merkeze ilettiklerini söyledi. Ünal, “Sonunda başardık. Merkez ataması yerine kendi adayımızı kendimiz belirleyeceğiz” diye konuştu. Kontenjan için sıra ayrılmadı.


MANİSA

10 vekil çıkaracak Manisa’da, 14 bin 524 üye, 43 aday adayı için oy verecek. Merkez ve 15 ilçede, toplam 59 sandıkta oy kullanılacak. Merkezde, Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Okulu’nda 2 bin 671 kişi 10 sandıkta oy verecek. İl Başkanı Turgay Koç, “Aday olacak milletvekili, önce üyelerden oy alarak sıralamaya girmeli. Kimse tepeden inme yaptırmamalı. 12 Haziran’da dördün altında vekil çıkarırsak kendimizi başarısız ilan edeceğiz” diye konuştu. İkinci sıra ayrılan kontenjan için iki kişi başvurdu.

AYDIN

Milletvekili sayısı yedi olan Aydın’da, 20 bin 700 üye, 37 aday adayını oylayacak. Merkezde, Yedi Eylül İlköğretim Okulu’nda 14 sandıkta, 5 bin 414 üye oy verecek. Nüfusu fazla olan dört ilçede birden fazla, diğerlerinde bir sandık açılacak. İl Başkanı Hulusi Şahinci, 37 aday adayının birlik ve kardeşlik havasında seçime hazırlandığını kaydetti, şöyle dedi: “Tüm aday adayları önemli olanın partinin büyümesi olduğunun bilincinde. Bazı başvuru shipleri seçim büroları açtı, araç giydirdi, poster ve afiş bastırdı. Aydın’a şimdiden genel seçim havası hakim oldu. Partimiz Aydın’da birinci. Bu seçimlerde birinciliğimizi pekiştirmek, açık ara birinci çıkmak için çalışıyoruz. Tüm aday adayı arkadaşlarımızın da sıralama ne olursa bu bilinçle hareket edeceklerine inanıyorum.” İkinci sıra ayrılan kontenjan için başvuru olmadı.

MUĞLA

Haberin Devamı

Milletvekili sayısı altı olan Muğla’da, 4 bin 143 üye, 19 aday adayı için oy verecek. Merkez ve 11 ilçede toplam 12 sandık kurulucak. Merkezde oy verme işlemi Atatürk İlköğretim Okulu’nda yapılacak. İl Başkanı Murat Tevfik Ülkü, aday adaylarının seviyeli çalışma dönemi geçirerek projelerini anlattığını dile getirdi. Ülkü, “CHP üyeleri kültürlü ve karakterlidir. Doğru kararı vereceklerdir. Sandıktan çıkacak karara saygılıyız” dedi. Üçüncü sıra ayrılan kontenjan için altı kişi başvurdu.


ÇANAKKALE

Dört milletvekili çıkaracak Çanakkale’de, 10 bin 121 üye, 15 aday adayı için oy kullanacak. İl merkezi ve 11 ilçede toplam 33 sandıkta oy kullanılacak. Merkezde, Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi’nde 11 sandıkta 3 bin 928 üye sandık başına gidecek. İl Başkanı Hamza Karagöz, genel seçim tarihinin kararlaştırıldığı günden beri tabanının görüşünün alınması fikrini savunduklarını söyledi. Karagöz, “Çanakkale olarak bu hedefe vardık. Çanakkale’de kontenjan olmadan dört aday da önseçimle belirlenecek. Genelde tabanımızda büyük hareketlilik ve memnuniyet var. Herkesin yüzü gülüyor. Demokrasi güzel şey. Partimiz için başarı getireceğine inanıyorum” dedi. Kontenjan için sıra ayrılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!