5 yıldızlara meydan okuyor

Güncelleme Tarihi:

5 yıldızlara meydan okuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2009 21:09

Tuzda balık, cacık, fava, kırmızı biber tarator, pancar, plaki, patlıcan salata, sarma ile ot çeşitleri, mantar, yaprak ciğer, avcı böreği, mücver beğeni topluyor. Hatay Ocakbaşı’nın en iddialı çeşitlerinden biri de kurban kavurma. Bıldırcın ise mekanın olmazsa olmazı. Sardalya, kalamar, fırında helva da tadılması gereken lezzetlerden. Haftada üç gün tandır, üç gün de kelle bulunuyor.izmir’in Hatay semtindeki Hatay Ocakbaşı ve Balıkevi, ürünleriyle 5 yıldızlı restoranlara meydan okuyor. 25 yıldır sektörde bulunan Asil Ünlü tarafından 2004’te devralınan mekanda yeni yönetimle birlikte mönüde balık da yer aldı. Hatay Ocakbaşı ve Balıkevi’nin ilginç yanı, yemeklerin yanında garnitür verilmemesi. Müşterinin talebi olmamışsa sipariş, hiçbir süsleme yapılmadan masaya geliyor. Piyaz, acılı Antep, Mövenpick’te yeni tatlarEray ARPAŞİN izmir, (DHA)MOVENPICK Otel bünyesinde bir yılını dolduran Margaux Restaurant, yenilenen mönüsünü müşterilerine sundu. Otel Genel Müdürü Melik Kızılcan, başaşçı Andreas Erni, Restoran Müdürü Hande Evren, Halkla İlişkiler Müdürü Şenin Şen Gönce ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte italya’nın izmir Konsolosu Simon Carta ve Sardes Nikel Madencilik’in Yönetici Asistanı Ahu Başer misafir edildi. Mesleğinde 16 yılı geride bırakan İsviçreli başaşçı Erni’nin hazırladığı yelpaze büyük beğeni topladı. Halkla İlişkiler Müdürü Şenin Şen Gönce, restoran mönüsünü konuklardan alacakları farklı yorumlar sonucu belirleyeceklerini söyledi.Park Bornova’da ISO belgeli kebapizmir, (DHA)AYDIN’da 9 yıl önce kurulan, ardından Torbalı’da hizmet vermeye başlayan ISO 22.000 hijyen belgeli Musti Kebap, Park Bornova Outlet Center’da müşterileriyle buluştu. İşletmeciliğini birçok ödülü bulunan şef aşçı Hakkı Kozan’ın üstlendiği mekan, Türk, İtalyan ve Akdeniz mutfaklarından seçkin örnekler sunuyor. Mekanın mönüsünde çorba, pide, lahmacun, kebap, makarnalardan oluşan İtalyan lezzetleri, döner ve salata çeşitleri yer alıyor. Mönüde en çok ilgiyi, bonfile etten mantar ve özel krema sosuyla hazırlanan 4 kişilik Musti Kebap ve döner çeşitleri görüyor. Toplu yemeklerinin de düzenlenebildiği mekanda gruplara yüzde 20’lik indirim de sağlanıyor. BAĞALİ POLO <ı>(İRAN PİLAVI)MALZEMELER:2 su bardağı yasemen pirinç 1 su bardağı iç bakla 1 çay bardağı kıyılmış dereotu 1 çay bardağı kristal z.yağı Bir tutam tuz ve safranHAZIRLANIŞI:Teflon tenceremize kristal zeytinyağımızı koyup üzerine yıkanmış süzülmüş kendinden kokulu ince pirincimizi dökelim. İçerisine soyulmuş baklalarımızı, zeytinyağımızı ve kıyılmış dereotumuzu da koyalım, bir silme yemek kaşığı kadar tuz da koyup üzerine ılık 2.5 bardak suyumuzu ekleyelim ve tencerenin altını açıp kaynama noktasında pirincin suyunu çekmesini bekleyelim. Pirinç suyu çekilince pilavımızı bir kere karıştıralım. Tencerenin kapağına bir örtü koyup kapatalım. Sonra ocağımızın altını kuş gözü kadar açık bırakarak pilavı yaklaşık 1 saat dinlendirelim. (Elektrikli ocak kullanan okuyucularımıza bir öneri 3 konumunda 1 saat ocakta dinlenmesi çok mükemmel oluyor). Bir saat boyunca pilavınızı 2-3 kere karıştırıp pirinçlerin kabarmasına ve daha iyi pişmesine yardımcı olabilirsiniz. Servis tabağına alırken bir kısım pirince safran ekip pilavınızı hem kokulu, hem renkli hem de değişik tadla sunabilirsiniz.- İranlılar genelde pilavlarını safran ekerek pişirdikleri tavuk butlarıyla servis yapıyorlar. Tavuktan kalan safranlı yağı da pilava dökerler.NOT: Baklaları bıçakla ikiye bölüp dış kabukları atılmış halde 1 su bardağı kullanacağız. Bol dereotu da lezzeti artırıyor. Size Ege bölgemizin kristal yağını öneriyorum her ne kadar hafif tad farkı olsa da bizim damak tadımıza daha uygun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!