3 yıl sonra yine otobüs girdi

Güncelleme Tarihi:

3 yıl sonra yine otobüs girdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2010 00:00

2.5 yıl önce bir belediye otobüsünün çarptığı eve, ikinci kez otobüs girdi. Korkunç kazada 18 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Haberin Devamı

İZMİR’in Bayraklı İlçesi’nde, 2.5 yıl önce bir belediye otobüsünün çarptığı, araçtaki 12 kişinin yaralandığı eve, ikinci kez otobüs girdi.

Freni patladı

Kaza, bugün saat 18.30 sıralarında 1612 sokak üzerinde meydana geldi. Gengizhan Mahallesi - Yeşilyurt seferini yapan Osman Yener yönetimindeki 35 DPP 56 plakalı belediye otobüsü, freni patlayınca kontrolden çıktı. Yokuş aşağı hızlanan otobüs, hızla iki katlı, kullanılmayan metruk binaya girdi. Çarpmanın etkisiyle otobüsün yarısına kadar girdiği evin içerisinden kurtarılan, aralarında şoförün de bulunduğu 18 yaralı, Ege Üniversitesi, Tepecik, Karşıyaka ve Bornova Trafik Hastaneleri’ne kaldırıldı. Yaralıların tedavilerine devam edildiği bildirildi.

Kentsel dönüşüm

Yaralıların çakırtılmasının ardından da otobüs çekecilerle binadan çıkarıldı. Bu sırada duvarın yıkılma olasılığına karşı da polisler önlem alıp vatandaşları uzaklaştırdı. Bayraklı Belediyesi yetkilileri, fen işleri ekiplerince binanın hasar gören yerlerinin yıkılacağını söyledi. Kaza yerine gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bu tür yapıları temizlemenin tek yolunun kentsel dönüşüm projeleri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

2.5 YIL ÖNCE DE 12 KİŞİ YARALANDI

Facianın eşiğinden dönülen kazada otobüsün girdiği eve, 2007 yılının Haziran ayında da Ali Korkmaz yönetimindeki, 35 DPP 58 plakalı yolcu otobüsü çarpmıştı. O kazada da aralarında şoför Ali Kormaz’ın da bulunduğu 12 kişi yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!