250 sanatçıya alkış yağmuru

Güncelleme Tarihi:

250 sanatçıya alkış yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2010 00:00

İzmir Devlet Opera ve Balesi solistleri, orkestrası, korosu, çocuk balesi ve çocuk korosundan oluşan 250 sanatçı, muhteşem performanslarıyla izleyenlerden tam not aldı.

Haberin Devamı

İZMİR Devlet Opera ve Balesi’nin Fuar Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşen geleneksel Bahar Konseri’nde sahne alan İzmir Devlet Opera ve Balesi solistleri, orkestrası, korosu, çocuk balesi ve çocuk korosundan oluşan 250 sanatçı, muhteşem performanslarıyla izleyenlerden tam not aldı.
Tüm dünyanın en çok tercih ettiği opera aryaları, düetleri, koral bölümleri, uvertürleri ile çeşitli operet ve müzikallerden bölümler seslendirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İşbirliğiyle gerçekleşen Bahar Konseri’ni İZDOB Genel Müzik Direktörü konuk İspanyol şef Tulio Gagliardo Varas yönetti. Sopranolar Birgül Su Ariç, Nurgün Baburhan, Arses Yıldızca, mezzosoprano Anna Chubuchenko, tenorlar Erdem Erdoğan, Levent Gündüz, Aydın Uştuk, baritonlar Altuğ Dilmaç ve Cengiz Sayın, bas Umut Tarık Akça solist olarak görev aldı. İzmir Devlet Opera ve Balesi Korosu’nu konuk Alman şef Hans Joachim Gallus, Çocuk Korosu’nu İsmail Bilen ve  Fatma Cinpir, Çocuk Balesi’ni Hülya Nüfusçu ve Selin Öztürk hazırladı. Konserde klasik eserlerle popüler şarkılar da seslendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!