Güncelleme Tarihi:
Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi'nin 9 - 20 Mart tarihleri arasında düzenlediği eğitimin sertifikaları Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene, Kaymakam Kemal İnan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Öztürk, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hacı Ali Erdoğdu, tarımsal kooperatif temsilci ve üyeleri ile çiftçiler katıldı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş, kaliteli ürün için üreticilerin eğitimine büyük önem verdiklerini söyleyerek "Kaliteli ürün istiyorsak eğitim şart. Budama, ilaç kullanımı, gübreleme, sulama, hasat zamanı ve hasatın toplanması konularında çiftçilerimizin eğitimlerini artırmamız gerekiyor. Amacımız atadan kalma çiftçilik değil, teknolojinin getirdiği yeniliklere uyum sağlayabilen, dünya çapında söz sahibi olabilen, dünya devletleri ile rekabet edebilen ürün yetiştirmeyi bilen üreticiler yetiştirmek. Bu amaçla üreticilerimizi teorik ve uygulamalı olarak eğitime aldık" dedi.
KALİTELİ PERSONEL SAYISI ARTTI
Sertifika töreninde konuşan Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, son yıllarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda hizmet veren personel sayısının dikkat çekici bir şekilde arttığını vurguladı. Çiftçilerin bu artıştan istifade etmelerini ve açılan eğitimlere katılmalarını istediklerini kaydeden İnan, "Geçmiş yıllarda çiftçilerimizin bakanlık personelimize itimat edip, onlardan faydalanmadığına şahit oluyorduk. Ancak günümüzde personel sıkıntısı kalmadığı gibi bu personellerimizin eğitim kalite ve tecrübeleri de arttı. Şimdi bilgi ve deneyimlerini artırmış ve bu bilgi ve birikimini çiftçilerimizle paylaşmak isteyen bir personelimiz var. Hangi konuda ne eksikleriniz varsa bize bildirin. Bu konuda destek göreceksiniz" dedi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığıyla Kavaklıdere, Karadağ, Horzum Keserler, Killik, Sarıpınar ve Kozluca mahallelerinde düzenlenen eğitimde zeytin, üzüm, cennet elması, ayva, nar, ceviz ve kiraz gibi ürünlere yönelik teorik ve pratik olarak bilgiler verildi. Üreticiler gübreleme, budama ve aşılamanın yanı sıra kooperatifçilik konusunda da bilgilendirildi.
Kurslar sonunda sertifika almaya hak kazanan 250 üreticiye sertifikaları verildi.