23 yemek 4 tatlı ile İzmir mutfağı

Güncelleme Tarihi:

23 yemek 4 tatlı ile İzmir mutfağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 00:00

Kültür ve Turizm İzmir İl Müdürlüğü, 1. İzmir Enternasyonal Ege yemekleri Yarışması’nda dereceye giren yemekleri, www.izmirkulturturizm.gov.tr adresinin İzmir mutfağı bölümünde fotoğraflarıyla yayınladı.

Haberin Devamı

“Tarihten Günümüze İzmir Mutfağı” kitabının yazarı, Gazeteci Nedim Atilla, siteye konan yemekler arasında Girit mutfağının ağırlıkta olduğunu belirterek, Ege mutfağının Yahudiler ve levantenlerin yanı sıra Kafkasya ve Balkan ülkelerinden gelenlerin mutfaklarının karışmasıyla oluşmuş çok zengin bir mönüsü olduğunu söyledi. Atilla, “İzmir mutfağı deyince biz hem yerli Anadolu Türkmenleri’nin mutfağını anlamalıyız ki onlardan bu sitede sadece bir iki yemek var. Ege mutfağı dendiğinde başta Yahudiler ve levantenler olmak üzere Kafkasya Balkan ülkeleri ve mübadele ile gelenlerin yanlarında getirdikleri yemeklerin karışmasıyla oluşmuş olan zengin mutfağı anlamalıyız. Benim bir mutfak araştırmacısı olarak Kültür Müdürlüğü’nden beklentim, levanten mutfağından da Girit mutfağı kadar örnek yer alması. Ne yazık ki bu yemekler İzmir yemekleri olmasına rağmen son derece eksik ve zayıf kalmış” dedi.

 

Haberin Devamı

23 yemek 4 tatlı ile İzmir mutfağı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!