Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2010 00:00
YURT genelinde lokantalarda kullanılacak 2 bin ton ithal et, Aydın’da işlendikten sonra dağıtılacak.
Türkiye Lokantacılar Federasyonu, Aydın İl Özel İdaresi ve 1178 ortaklı Ege Et ve Çine Yem A.Ş. arasında imzalanan protokol uyarınca İtalya ve Polonya’dan kesilerek gelecek olan etler, Aydın’da işlendikten sonra yurt genelinde dağıtılacak. Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, proje ile amaçlarının hem vatandaşa lokantalarda ucuz ve sağlıklı et yedirmek, hem de üyelerine ekonomik anlamda destek sağlamak olduğunu kaydetti. İthalatçı firma temsilcisi Şenol Çelik de, lokantalara verilecek etin kilosunun maksimum 14 lira artı KDV olacağını belirtti.