19 Mayıs’ta kayık yarışı

Güncelleme Tarihi:

19 Mayıs’ta kayık yarışı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2012 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs’ı yedi güne yayılan etkinliklerle kutlayarak, bir şenliğe dönüştürmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

19 MAYIS Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı 1 haftaya yayılan etkinliklerle kutlayarak, şenliğe dönüştürmeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, hazırlıklarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Konserler, yarışmalar, gençlere yönelik sosyal ve sportif etkinliklerle kutlanacak kent tarihinin en renkli 19 Mayıs haftasının heyecanı şimdiden yaşanmaya başlandı. Kentin tarihi dokusunda önemli bir yeri bulunan İzmir kayıkları da düzenlenecek kürek yarışlarıyla kutlamalarda yerini alacak.
Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki birimler arasında yapılacak yarışlar öncesi takımlar yoğun şekilde antrenman programı uyguluyor. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nün düzenleyeceği İzmir Kayıkları Yarışması’nın hazırlıkları İnciraltı’nda yapılıyor. Yarışmaya katılacak takımlar marttan bu yana haftada 2 saat kürek eğitimine tabi tutuluyor. Büyük yarış 20 Mayıs’ta yine İnciraltı’nda gerçekleştirilecek.

Dolu dolu program

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yılki 19 Mayıs kutlama programı kapsamında ilk olarak 15 Mayıs’ta tarihi Havagazı Fabrikası’nda geniş katılımlı “Gençlik Resepsiyonu” düzenlenecek. 16 Mayıs’ta “Sokak Basketbolu Turnuvası”nın startı verilecek. 16-20 Mayıs tarihlerinde Bostanlı Rekreasyon Alanı, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ile Güzelyalı-Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki basketbol sahalarında düzenlenecek turnuvanın eleme müsabakaları 3 gün sürecek.
17 Mayıs akşamı Gündoğdu Meydanı cimnastik şenliğiyle renklenecek. Şenlikte gösteri grupları birbirinden güzel şovlar sergileyecek. Yine aynı gün Homeros Vadisi’nde Çadırlı Gençlik Kampı kurulacak. İzciler, üniversitelerin dağcılık kulüpleri ve özel dağcılık kulüplerinden yaklaşık 120 gencin katılımıyla düzenlenecek kamp için gerekli ekipmanlar da Büyükşehir Belediyesi’nce sağlanacak.

18 Mayıs’ta Gündoğdu Meydanı bu kez dans yarışmasına sahne olacak. Yarışmaya, kendini genç hisseden tüm İzmirliler katılabilecek. 19 Mayıs sabahı Göztepe İskelesi’nden Konak İskelesi’ne kadar Ödüllü Yol Koşusu düzenlenecek. Saat 18.00’de ise Bostanlı Rekrasyon Alanı ile tarihi Havagazı Fabrikası arasında bisiklet turu gerçekleştirilecek. Aynı saatlerde Gençlik Kampı’na katılan gençler de etkinliğin sona ermesiyle birlikte burada toplanacak. Saat 21.00’de sevilen grup Mor ve Ötesi, İzmirlilerle Gündoğdu’da buluşacak. 20 Mayıs’ta saat 10.00’da ise İnciraltı Gemi Müzesi yanında İzmir Kayıkları Yarışması yapılacak. Yine aynı saatte Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda Sokak Basketbolu Turnuvası final karşılaşmaları oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!