150 yıllık su sorunu çözüldü

Güncelleme Tarihi:

150 yıllık su sorunu çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2012 19:47

MANİSA Selendi’ye bağlı, 200 hane ve 520 nüfuslu Kazıklı Köyü’nde 150 yıldır yaşanan içme suyu sıkıntısı, kaymakamlık ve İl Özel İdaresi’nin çalışmalarıyla, Köydes Projesi kapsamında sona erdi.

Haberin Devamı

Kazıklı halkı, tarihinde ilk kez musluklardan akan suyu kullanmaya başladı. Sırtlarında su taşımaktan ve soğuk havalarda 5 kilometre ilerideki dağdan gelen parmak inceliğindeki su ile çeşme başında çamaşır yıkamaktan kurtulmanın sevinci yaşanan köyde, içme suyu şebekesi törenle açıldı.
İl Genel Meclisi üyesi Orhan Tutar Kazıklı’da yıllardır sondajla su arandığını, fakat köyün taşlık bir alanda olması nedeniyle bir türlü başarılı olunamadığını belirtti, “Son çalışmalarda 148 metrede su bulundu. İçme suyu deposu, şebeke hattı 153 bin 698 liraya mal oldu. Kuyudan saniyede 10 litre su çıkıyor” dedi.

Artık evlenebilecekler

Muhtar İsmail Aygün, su sıkıntısı yüzünden gençleri evlendirmekte güçlük çektiklerini belirtti, “Genç kızlar su taşımaktan bıktıkları için başka köylere gelin gitmek istiyorlardı. Başka köylerden de bizim köye gelin verilmiyordu. Köyümüze şebekeli içme suyu döşenmesi en çok gençleri sevindirdi. Bundan sonra gençlerimizde rahatlıkla evlenebilecekler” diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk iş çamaşır makinesi

/images/100/0x0/55eaed27f018fbb8f89f9071

Yaşamında ilk kez çamaşır makinesi gördüğünü belirten 78 yaşındaki Kezban Karabacak, şunları söyledi: “Yıllardır sırtımızda su taşımaktan, soğuk havalarda çeşme başında çamaşır yıkamaktan kurtulduk. Suyun çıktığını öğrenince ilk işimiz çamaşır makinesi almak oldu. Artık çamaşırlarımızı rahatlıkla makinede yıkayabileceğiz. Bulaşıklarımızı şimdi evimizde yıkamaya başladık. Su olmadığından evlerimizde lavabolarımız dahi yoktu. Hepsini yaptırdık, Mutfaklarımıza fayans döşettik. Hep bunlar suya kavuşmamız sonucu oldu. Şimdiki hayalim Bir bulaşık makinesi almak ve güneş enerjisi veya şofben taktırarak sıcak suya da kavuşmak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!