15 kuğudan ilki İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

15 kuğudan ilki İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2014 01:11

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin Körfez’de ulaşım için yaptırdığı katamaran tipi 15 yeni yolcu gemisinden ilki olan “Çakabey” dün törenle tanıtıldı.

Haberin Devamı

Başkan Aziz Kocaoğlu, törendeki konuşmasında AK Partili rakibi Binali Yıldırım’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretiyle ilgili olarak “Genel başkan konuştu kendisi konuşmadı” dediğini belirtti, şunları söyledi:
Centilmence mücadele
“Konuşmama nedeni konuşamayacağımdan, genel siyaseti bilmediğimden, herhangi bir şeyden çekindiğimizden değildir. Bunun nedeni centilmence, 2004, 2009 seçimlerinde olduğu gibi, eşit, 17 Aralık öncesi şartlar altında mücadele etmektir. Yarışı o şekilde göğüslemektir. Kuralları eşit olan yarışı seviyoruz. Eşit yarışalım ki kimin ne olduğu, kimin bu kente nasıl baktığı ortaya çıksın.”

15 kuğudan ilki İzmirde

Dedikodulara rağmen
O dönemde Yıldırım’ın, “karbon kompozit gemilerin aleyhinde uyarı yaptık. Çelik, alüminyum olması lazım, bu karar yanlıştır. Bunu Büyükşehir Belediye Başkanı’na bildirdik’ dediğini hatırlatan Kocaoğlu, kendilerine bildirim gelmediğini belirterek, şöyle konuştu:
“Sayın aday ‘Bunlar yerli tersanelerin ihaleye gireceği gemiler yapsalardı ülke ekonomisi faydalanacaktı’ diye açıklamalar yaptı. Türkiye’de bize bu gemileri yapacak bir kahraman gerekiyordu O da Özata Gemicilik oldu. Her türlü baskılara rağmen ihaleye girmiş, almıştır. Denizcilik sektöründe ‘yapamayacaklar’ diye dedikoduları gögüsleyerek başardı. Bu teknolojiyle yapılmış gemi. mevcutlara göre göre 2,5 kat hızlıdır, yakıtı da 2,5 kat daha az harcar.”
Böyle eleştiriye el insaf
Kocaoğlu kendisi ve Büyükşehir Belediyesi için, “Becereklidir, beceriksizdir. Biz böyle beceririz” diye laflar dolaştığına dikkat çekti, Türkiye’nin en büyük çamur çürütme kurutma tesisinin açtıklarını vurgulayarak, “Tesisin yatırım bedeli 61 milyon 500 bin TL’dır. Tesisle ilgili bir aklı evvel çıkmış, temel kazıklarının deniz suyundan etkilendiğini, bir depremde bunların çökeceğini söylemiş. Beğenmeyebilir, eleştiribilirsin ama el insaf” dedi.
Büyükşehir’in sırrı
Önemli yatırımlarını tek tek sayan Kocaoğlu, şunları söyledi:
“Son bir ayda biten başlayan, ihaleleri yapılan, temelleri atılan yatırımların bedeli 1.5 milyar TL’yi aşıyor. Bu beceriksizlik oluyor. Başka türlü çalışmak beceriklilik oluyor. Aslına tek sırrımız var. İhaleleri şeffaf yapıyoruz. 100 TL’lik işi biz ortalama yüzde 20-30 kırımla yapıyoruz. 100 TL’lik işi 75’e yapıyoruz. 100 liralık işi 300 liraya yaparsanız, siz bir, biz 3-4 kat iş yaparız. Sırrımız budur. Koskoca TC hükümetinden daha fazla yatırımın sırrı bu. Bu iş bilmek, kendini 24 saat hiçbir çıkar gözetmeden kente vakfetmek, kent insanını, ülkeyi sevmek, onu bunu kayırmadan siyaset, belediye başkanlığı yapmaktır. Siz bu kente 2007’ye kadar şaşı bakıyordunuz. 2011’e kadar öbür gözünüzü de kapattınız. 2011’den sonra ise kör bakıyorsunuz. Konu budur.”

Haberin Devamı

15 gemiden 13’ü iç körfezde sefer yapacak. Daha süratli üretilecek iki gemi de dış körfezde Güzelbahçe, Karaburun, Eski Foça ve Urla’ya seferler gerçekleştirecek. Bu seferlerde Konak-Eski Foça arasının en fazla bir saatte kat edilmesi öngörülüyor. Gemilerde bebek bakım masası, normal ve engelli tuvaleti bulunacak. Birinci kat kapalı alan, ikinci kat kapalı ve açık yapılıyor. Gemide bisiklet parkları, evcil hayvan kafesi,bavul ve çanta konulacak yerler, klima, kablosuz internet donanımı bulunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!