12 bin fıstık çamı dikecekler

Güncelleme Tarihi:

12 bin fıstık çamı dikecekler
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2012 10:37

Çan Linyitleri İşletmesi (ÇLİ) Müdürlüğü, aktif kullanım ömürleri tamamlanan arazilere toplam 12 bin adet fıstık çamı dikecek.


Bahar mevsiminin gelmesi nedeniyle işletme bünyesinde uygun görülen alanlara fidan ve ağaç dikme çalışmaları başladı. ÇLİ Müdürü Nizamettin Özmek, işletmenin üretim çalışmalarını tamamladığı alanların yeşillendirilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, bu çerçevede bu yıl Durali köyü mevkisinde yaklaşık 43 hektar alana 12 bin adet fıstık çamı dikeceklerini söyledi. Özmek, ÇLİ'nin çalışma faaliyetlerinin yaklaşık 19 bin dönümlük bir alanı kapsadığını ve söz konusu alanda hem kömür üretimi yapıldığını, hem de kömür üstü hafriyatının kaldırılarak boş alanlara döküldüğünü anlattı. Özmek, “Kömür üretimi sırasında ister istemez doğayı bir nebze de bozmuş oluyoruz. Ancak, kömür alınan yerleri tekrar doğaya kazandırmak amacıyla her yıl fidan dikiyoruz” diye konuştu.
ÇLİ'nin ağaçlandırma çalışmalarına 1993 yılında başladığını kaydeden Özmek, bugüne kadar 487 hektar alana toplam 351 bin 550 adet çeşitli cinslerde fidan ve ağaç dikildiğini açıkladıb
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!