1. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi İstanbul’da toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

1. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi İstanbul’da toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2013 01:44

Türkiye’de aile şirketlerinin kurumsallaşması için çalışmalar yürüten Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) ilk zirvesini 29-30 Kasım’da gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Ülkemizdeki aile işletmelerini bir çatı altında toplayan Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), “1.Ulusal Aile İşletmeleri Zirve”sini “Ailede Birlik, İşletmede Sürdürülebilirlik” temasıyla düzenleyecek. Zirve, 29-30 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Büyük Tarabya Oteli’nde gerçekleşecek. Amaçlarının dernek üyelerinin yanı sıra aday üyelerin katılımıyla Zirve’nin gelenekselleşmesi olduğunu belirten TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren, organizasyonu ülkemiz aile işletmelerinin özgün gereksinimlerine uygun olarak planlandıklarını söyledi. Türkiye’de başarı ile yönetilen aile şirketlerinden Borusan Holding’in CEO’su Agah Uğur, Eti Grup Şirketleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı gibi isimlerin konuşmacı olacağı organizasyonun ikinci günü gelecek nesillere yönelik “Kuşaklar Arası Geçiş” çalıştayı gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Üyelerinin aile şirketi dinamiklerini anlamaları, sağlıklı ve rekabetçi büyümeleri ile sürdürülebilirlikleri için ihtiyaçları olan bilgi, deneyim, eğitim ve paylaşımın gerçekleşeceği bir ortam yaratmak ve ülkemizi bu konuda uluslararası platformda temsil etmek amacıyla Ağustos 2012’de kurulan TAİDER, “Ailede Birlik, İşletmede Sürdürülebilirlik” temasıyla “1.Ulusal Aile İşletmeleri Zirve”sini gerçekleştirecek. 29-30 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul Büyük Tarabya Oteli’nde gerçekleştirilecek Zirve’ye, aile şirketi sahipleri ve üyeleri, gelecek nesil üyeleri, aile şirketlerinin üst düzey profesyonel yöneticileri, aile şirketi konusunda çalışmaları olan akademisyen, danışman ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımı bekleniyor. Aile şirketlerinin en çok karşısına çıkan konuları masaya yatıracak olan TAİDER, aileler arasında paylaşım, iletişim ve ilişki ağını geliştirerek, aile ve şirketlerinin nesiller boyu devamına katkı sağlamayı hedefliyor.

En yüksek düzeyde fayda elde etmek istiyoruz

Birinci yaşını kutlayan Derneğimiz 29 ülkede örgütlenmiş ve “aileler için aileler tarafından kurulmuş” olan Family Business Network International’ın (FBN-I’nin (www.fbn-i.org) (Uluslararası Aile Şirketleri İletişim Ağı) Türkiye paydaşı olarak faaliyet gösteriyor. Biz aile işletmelerinin sürdürülebilir büyümesine giden yoldaki yapı taşlarını birlikte şekillendirebilmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Ekim ayında Rio de Janerio düzenlenen Dünya Zirvesi’nde FBN-I Yönetim Kurulu’na giren Şerife İnci Eren, FBN-I’nın 2014 yılında düzenleyeceği iki önemli zirveye Türkiye’den daha fazla aileyle katılmayı hedeflediklerini belirtti. Şerife İnci Eren, “FBN-I Gençlik Zirvesi 29-31 Mayıs tarihleri arasında Barselona’da ve Dünya Zirvesi de 15-17 Ekim tarihleri arasında Dubai’de gerçekleşecek. TAİDER olarak kuruluşumuzun ilk yılında FBN-I’nın Türkiye paydaşı olmayı başararak önemli bir başarıya imza attık. Zirvelerde daha geniş katılımlarla bu işbirliğinden en yüksek düzeyde faydayı elde etmek istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!