Efsaneler arasındaki yerini alacak

Güncelleme Tarihi:

Efsaneler arasındaki yerini alacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2012 10:31

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United'ın 26 yıl önce başına geçen Sir Alex Ferguson, kulübü tarafından 23 Kasım'da onurlandırılacak.

Haberin Devamı

6 Kasım 1986 tarihinde Kırmızı Şeytanlara imza atan Ferguson 26 yıl boyunca kulübüne 12 kez lig şampiyonluğu, 5 kez Federasyon Kupası, 8 kez Community Shield, 2 kez Şampiyonlar Ligi, 1 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 2 kez Kıtalararası Kupa, 1 kez de UEFA Süper Kupası kazandırdı.

70 yaşındaki teknik adamın heykelini Old Trafford Stadı'nın önüne dikmeye hazırlanan United kulübünden yapılan açıklamada Ferguson'un başarılarının sergilendiği sanat eserlerinin de görülebileceği belirtildi.

Çeyrek asırlık kariyeri boyunca Premier Lig'de 6, Avrupa'da da 2 kez yılın teknik direktörü seçilen Ferguson, heykeli dikilen efsaneler arasındaki yerini almış olacak.

Bill Shankly

Shankly’i yeşil sahaların unutulmaz ismi haline getiren en büyük olay teknik direktörlük kariyerinde gerçekleşti. Liverpool'u 1961-1962 sezonunda ikinci ligden Premier Lige çıkaran ve ardından 3 Premier Lig, 2 FA Cup. 2 Community Shield ve 1 kez de Uefa Kupası şampiyonluğu kazandıran Shankly’nin heykeli  Anfield Road Stadının dışında bulunmaktadır.

Matt Busby

Haberin Devamı

1945–1969 ve 1970–1971 tarihleri arasında M.United'ı çalıştıran Matt Busby, 19.12.2010 tarihine kadar M.United'da en uzun süre görevde kalan teknik direktör iken bu unvanını Sir Alex Ferguson'a kaptırmıştır. Heykeli Old Trafford Stadyumu'nun hemen girişinde bulunmaktadır.

George Best, Denis Law, Bobby Charlton

Manchester United formasıyla toplam 665 gol atan kutsal üçlünün heykeli, kulübün ilk Avrupa Kupası zaferinin 40. yılı anısına dikildi.

Stanley Matthews

Stoke City'nin  "The Magician" lakaplı efsanevi oyuncusu Matthews, Avrupa Yılın Futbolcusu ve Futbol Yazarları Derneği Yılın Futbolcusu Ödülü'nün ilk sahibidir. 50 yaşına kadar futbol oynayan Sir Matthews, İngiltere liglerinde forma giyen en yaşlı futbolcu unvanını kazanırken, heykeli ölümünden kısa bir süre sonra Britannia Stadının dışına dikildi. Küllerinin stadına savrulmasını isteyen efsane futbolcunun mirası halen orta saha yuvarlığının altında bulunmaktadır.

Tom Finney

Preston North End kulübünün unutulmaz oyuncusu Tom Finney,  Chelsea ile oynadıkları karşılaşmada iki rakip oyuncunun arasından sıyrıldığı o unutulmaz pozisyon Deepdale Stadyum'u dışında bulunan bu heykelinin yapılmasına ilham kaynağı oldu.

Billy Wright

Haberin Devamı

Futbol hayatını Wolverhampton formasıyla tamamlayan efsane savunmacı,105 kez İngiliz Milli Takımı'nın formasını giydi. 90 maçta takım kaptanı olarak sahaya çıkarak rekoru elinde bulunduran Wright’ın heykeli Molineux Stadyumu'na gelenleri selamlamaya devam ediyor.

Bobby Moore

1966 Dünya Kupası finalinde Almanya’yı Wembley Stadı’nda 4–2 yenerek şampiyon olan İngiltere Milli Takımı kaptanı Bobby Moore’un heykeli de yeni stadın önüne dikilmiştir. West Ham United'ın stadyumu olan Upton Park'ta da 1966 yılındaki Dünya Kupası Şampiyonluğu anısına dikilmiş, takım arkadaşlarıyla olan bir heykeli daha bulunmaktadır.

Bobby Robson

Kariyeri boyunca Fulham, West Bromwich Albion ve Vancouver Royals takımlarında oynamış olan Robson, İngiliz milli takımı ve birçok kulüpte teknik direktörlük görevi yaptı. Robson’un heykeli Ipswich Town Kulübü'nün stadı olan Portman Road'un önünde yer almaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!