Efsane veda ediyor

“Top, Anfield Road’da Owen’ın ayağına değdiğinde altına dönüşür”...

Haberin Devamı

Brad Friedel, kariyerini sonlandırmaya hazırlanan İngiltere futbolunun altın çocuğu Michael Owen’ı bu sözlerle tanımlıyor... Vedasını “Kariyerime perde indirmek için doğru zaman olduğunu hissettim” sözleriyle açıklayan Owen, kendisine yardımcı olan eşi Louise, ailesi, çalıştığı teknik direktörler, takım arkadaşları ve taraftarlara da teşekkür etmeyi ihmal etmedi...

Altın çocuk doğuyor

OWEN için futbol, aileden gelen bir kültür. Babası Terry Owen’ın yeşil sahalara damga vurduğu yıllar boyunca futbolun tüm güzelliklerini soludu. Tıpkı babası gibi doğduğu günden itibaren Everton renklerine âşıktı. Babasının da en büyük hayali büyük bir golcü olmasıydı ve Owen hayalini kurduğu yolda ilerlemeye başladı.
Doğduğu yerin takımı olan Chester’ın formasını 24 maçta 34 gol atan Owen, bir maçta attığı 9 golle Terry Owen’ın oğlu olduğunu İngiltere’ye duyurdu.

Haberin Devamı

Tek bir krampon kaderini değiştirdi

ADA basınının manşetlerinden düşmeyen Owen, 14 yaşına geldiğinde önemli bir karar vermek zorundaydı. Kendisini o kadar çok isteyen takım vardı ki, âşık olduğu Everton bile onu almak için her şeyi yapmaya hazırdı. Manchester United, Arsenal ve Everton’un tüm çabaları tek bir krampona yenik düştü. Evet, sadece tek bir krampon…
Owen’ı keşfeden isimlerden “Big Bamber” lakaplı Steve Heighway, genç futbolcuya hediye ettiği kramponlarla transferi bitiren isim oldu. Golcü oyuncu çocukluk hayallerini bile geride bırakarak geleceğini Liverpool üzerine kurmaya karar verdiğinde ise Anfield Road tribünlerini dolduran on binlerce taraftar bu yeni kahramanı karşılamaya hazırlanıyordu.

Liverpool tarihi böylesini görmedi

LIVERPOOL ile resmi sözleşme imzaladıktan sonra ilk kez 11 çıktığı Wimbledon maçında gol atma başarısı gösteren Owen, Anfield Road’da kaldığı 8 yıl boyunca takımın en golcü futbolcusu oldu.
1998 Dünya Kupası başarılı golcü için kariyerinde farklı anlamlar taşıyordu. Arjantin ile oynanan maçta takımını kurtaramasa da Arjantin savunmasını peşine takarak attığı mükemmel golle efsaneler arasındaki yerini alıyordu. Bu gol aynı zamanda 98 Dünya Kupası’nın da en güzel golü seçildi.
Kariyeri boyunca en iyi sezonunu 2000–01 sezonunda yaşayan Owen, Liverpool ile UEFA Kupası’nı kaldırarak takımını bir kez daha Avrupa’da en üst noktaya taşıdı. Liverpool bu büyük başarının yanı sıra, Lig Kupası, FA Cup ve Süper Kupa’yı da müzesine götürürken, tüm oklar Owen’ı gösteriyordu. Owen golleri ve futboluyla Liverpool’un o kadar çok önüne geçmişti ki, FA Cup finali bile Owen’ın adıyla anılıyordu.

Haberin Devamı

Anfield laneti onu hiç bırakmadı

MICHAEL Owen, Liverpool’u bıraktıktan sonra Anfield’ın laneti kendisini hiç yalnız bırakmadı. Yaşadığı sakatlıklar ve attığı gollere rağmen Liverpool’daki gibi bir efsaneyi ne Real Madrid’de ne de Newcastle United’da elde edemedi. Şimdilerde Chelsea forması giyen Fernando Torres ile aynı makus talihi yaşaması da bu lanetin belki de en doğru örneklerinden biri oldu.
Owen’ın futbolun dışındaki en büyük hobilerinden biri de at yarışı. Sürekli olarak at yarışlarını takip eden Owen’ın bu merakı herkes tarafından biliniyor. Başarılı futbolcu, futbolu bıraktıktan sonra kariyerine spor yazarı olarak devam edecek. Owen, daha şimdiden İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden biriyle anlaşmış durumda.

Yazarın Tüm Yazıları