Efsane geri dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Efsane geri dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2014 09:46

Olimpiyat tarihinin en çok madalya kazanan sporcusu olan ABD’li yüzücü Michael Phelps, yeniden havuzlara dönmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Danışman olarak Türkiye’yle de çalışan 28 yaşındaki yüzücünün koçu Bob Bowman, sporcunun iyi bir durumda olduğunu ve yakın zamanda yeniden mücadeleye başlayabileceğini söyledi. Son bir kaç aydır North Baltimore Aquatic Club’de çalışmalarını sürdüren EBaltimor Kurşunu’ 2012 Londra Olimpiyatları sonrasında aktif spor hayatına nokta koyduğunu açıklamıştı.

Emekliliği sonrasında kendisni gezmeye, hayır işlerine ve golfe veren Phelps, ilk kez geçen yaz yeniden havuzlarda olma isteğini açıklamıştı. Kasım ayında da herhangi bir geri dönüş ihtimaline karşı Bowman, sporcusunu Amerikan Anti Doping Ajansı’nın testlerine sokmuştu. Bütün bu açıklamalara karşın Phelps’in Ağustos ayında Irvine’de düzenlenecek Amerika Şampiyonası’na ya da gelecek yıl Rusya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’na katılıp katılmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Haberin Devamı

Michale Phelps, Olimpiyatlarda topladığı 22 madalya ile tüm zamanların en çok madalya kazanan sporcusu unvanını elinde bulundururken, 18 altın madalya ile de tarihin en çok şampiyonluk sevinci yaşayan olimpik atleti olmayı da başardı. 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda elde ettiği 8 altın madalya ise bir oyunda en fazla altın madalya alan sporcu unvanını kendisine getirmişti. Emekliliğini açıkladığı 2012 Londra Olimpiyatları’nda ise 28 yaşındaki sporcu 4 altın, 2 gümüş madalya kazanmıştı.

Michael Phelps ayrıca 100 ve 200 metre kelebek, 400 metre bireysel karışık dünya rekorlarının da sahibi konumunda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!