Edna Campbell, maçta dirsek yedi hayatı kurtuldu!

Güncelleme Tarihi:

Edna Campbell, maçta dirsek yedi hayatı kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2014 16:16

WNBA'in efsane oyuncularından Edna Campbell, bir maç sırasında aldığı dirsek darbesi sonrası yapılan kontrolde meme kanseri olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Campbell, erken tanı sayesinde hastalığı yenmeyi başardığını belirtti.

Haberin Devamı

Uluslararası İstanbul Meme Kanseri Konferansı (Breastanbul 2014) Hilton Hotel’de düzenlendi. Dünyanın dört bir yanından 600 uzmanın katıldığı konferansa, Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi’nin (WNBA) efsane oyuncularından Edna Campbell da katıldı. Meme kanserine nasıl yakalandığını ve hastalığı nasıl yendiğini anlatan Campbell, şunları söyledi:

"BANA BİR ŞEY OLMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORDUM"
"Bana ilk tanı konulduğunda aktif sporcuydum. WNBA’de oynayan bir sporcuydum. Her açıdan sağlıklı bir insandım. Hastalığım ortaya çıkınca kariyerimin sonlanacağını düşündüm. Bir maç sırasında rakibim bana dirsek attığında bir sertlik hissettim göğsümde. Sporcular ne yapar hemen buz koyar. Ben de öyle yaptım. Bana olmaz dedim. Aklıma hiç getirmedim. Ama tanı konduğunda korkmamanız lazım. İnsanlar bu hastalıkla uzun ve sağlıklı hayat sürebiliyorlar. Memelerimizi kontrol edelim, kendimizi muayene edelim. Bu hastalık tedavi edilebilir. Bana erken dönem tanı konulduğu için çok mutluyum.Herkesin mutlu olmasını istiyorum."

Haberin Devamı

Edna Campbell, maçta dirsek yedi hayatı kurtuldu

HALK ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ
Breastanbul 2014 Konferansına, meme kanseri konusunda farkındalığı artırmak amacıyla, Türkiye Basketbol Federasyonu ve Acıbadem Üniversitesi, organizasyonla katkı sundu. Halk Günü kapsamında, "Pembe İzler Sokağı" meme kanseriyle mücadelelerinde hayata örnek bir iz bırakmak isteyenleri ve kanseri yenenleri bir araya getirdi.

KADIN BASKETÇİLERDEN DESTEK
Roksan Kunter, Şükran Albayrak, Mihriban Oğuz gibi Türk Basketbolcular ile Amerika’dan Edna Campbell ve Theresa Edwards, Fransa’dan Edwige Lawson, İskoçya’dan Joanna Shutherland, Rusya’dan Ilona Korstin, İspanya’dan Amaya Valdemoro, Brazilya’dan Hortencia Marcari, Bulgaristan’dan Albena Baranzova gibi dünyaca ünlü isimler 3.5 dakikalık şut maçında bir araya geldi. Meme kanserine dikkat çekmek için düzenlenen şut atma yarışmasını kendisi de bir meme kanseri olan ve tedaviyle iyileşen Edna Campbell’ın takımı kazandı.

Haberin Devamı

Edna Campbell, maçta dirsek yedi hayatı kurtuldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!