Edip Uras Olimpiyat Stadı'ndaydı...

Güncelleme Tarihi:

Edip Uras Olimpiyat Stadındaydı...
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 08, 2009 17:46

Turkcell Süper Lig'in 19. hafta maçında Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediye ile karşılaştı, hurriyet.com.tr spor yazarı Edip Uras maçı stattan yorumladı...

Haberin Devamı

Fenerbahçe adına her şey yanlıştı bugün; Oyun planı, değişiklikler, motivasyon. Daha önce kaybetmeden kurtarılan Trabzonspor ve Gaziantepspor maçlarından sonra çekirge üçüncü kez sıçrayamadı. Bu futbolla zaten olmazdı ama şampiyonluk Fenerbahçe için 15 hafta kala Olimpiyat Stadı'nda gömüldü.

İstanbul Büyükşehir 10 kişi başlasa da bu maçı kazanabilirdi. Koca devre rüzgara karşı 10 kişi oynadılar, kimse anlamadı. İyi koştular, yardımlaştılar, futbol adına doğruları yaptılar ama karşılarında dişe dokunur bir rakip de yoktu zaten. Herkese iyi akşamlar...

EDÄ°P URAS'IN STATTAN YAPTIÄžI CANLI YAYIN

***

Bu sezon bu mümkünse eğer, seyrettiklerimizden de kötü bir Fenerbmahçe var bugün sahada. Kenar, yönetim, sahadakiler, giren ve çıkan oyuncular... Hepsi İstanbul Büyükşehir'in işini kolaylaştırdılar. Net pozisyonlar yine İstanbul Büyükşehir'den geliyor derken 2. gol oldu.

***

Haberin Devamı

Fenerbahçe değişikliklere rağmen rakibini bunaltamıyor. İstanbul Büyükşehir'in 10 kişi kaldığı bile belli değil. Aslında maçın son bölümleri İstanbul Büyükşehir alanında şuursuz Fenerbahçe hücumlarıyla geçecek gibi.

***

Aragones yapacağını yaptı. Tüm kartlar oynandı. Alex yerine Deivid alınmalıydı. Semih yine tek kalacaksa o değişiklik ne işe yarayacak göreceğiz. Değişikliklerde çikanlar doğru değil ama bundan sonrası sahada belli olacak. İstanbul Büyükşehir orta alanda artık top yapamıyor. Bu da defansa daha çok yük demek. Ama ceza sahası içinde çoğalmayan Fenerbahçe nasıl gol atacak onu bilmiyoruz.

***

İkinci yarıyla birlikte Fenerbahçe rakip alanda. Uğur oyunda ama ilk dakikalarda Fenerbahçe sağdan geliyor. Deivid çok etkisiz maçın başından beri. Semih zaman geçirmeden alınmalı.

***

İstanbul Büyükşehir erkenden istediğini buldu. Sert rüzgar ve rakip karşısında Fenerbahçe 30 dakika hiçleri oynadı. Devrenin sonlarına doğru ortadan kombinasyonlarla pozisyonlar buldular ama gol gelmedi. Sezonun ilk yarısı gibi bu devrenin sonunda İstanbul Büyükşehir yine 10 kişi kaldı. İkinci yarı bir kişi ve rüzgar fazlalı Fenerbahçe maçı çevirebilir ama ileride çoğalmalı. Güiza'nın yanına Deniz'in yerine Semih ve solda Uğur ikinci yarının hemen başında oyuna girmeli.

***

Haberin Devamı

Fenerbahçe son 10 dakikadır daha hareketli. Biraz şanslı olsa beraberliği bulabilirdi. Orta alan organizasyonunda hala İstanbul Büyükşehir daha çok ayağa oynuyor, iyi basıyor. Ama Fenerbahçe'de çabalamaya başladı.

***

Sert rüzgar ve kötü Fenerbahçe devam ediyor. İstanbul Büyükşehir ne kadar yakın oynayıp yerden kesin paslar yapıyorsa, Fenerbahçe de bu rüzgarda sürekli top şişiriyor. Fenerbahçe topu yere indirip, yardımlaşarak oynamalı ama bunun için koşmak gerek onu da göremiyoruz. Oyuncu değişikliği bu anlayışta pek işe yaramaz. Fenerbahçe'nin tek umudu daha gol yemeden devreyi bitirip ikinci yarı rüzgardan medet ummak.

***

Devrenin yarısındayız Ä°stanbul BüyükÅŸehir farkı arttıracak gibi. Fenerbahçe fizik olarak maçta deÄŸil. Ä°kili mücadeleler genelde Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesporlu oyuncuların oluyor. Belediye'nin güzel ve istekli bir oyunu var. Fenerbahçe'de tek bir oyuncu göremiyoruz maçı ister gözüken. Fenerbahçe ilk korner atışını 21. dakikada kullandı.Â

***

Haberin Devamı

Fenerbahçe klasik ağır görüntüsünde. Şu ana kadar oyun kuramadı ve rakibini zorlayamadı bu tempo ile ancak bir golü Fenerbahçe'yi diriltebilir. Fenerbahçeli futbolcular ne rüzgara ne de rakibinin tatlı sert oyununa alışamadı.

***

İstanbul Büyükşehir, sadece Adriano'yu ileride bırakarak kapandı ama hızlı çıkışlarda Fenerbahçe'yi zorlayacak. Maçın daha çok başındayız. Bu stadda rakibe baskı oluşturmak zor. Özellikle bu rüzgarda Fenerbahçe daha çok mücadele etmeli.

***

Fenerbahçe'de Deniz ve Emre defansın önündeki ikili... Deivid sağ, Vederson solda... Fenerbahçe rüzgara karşı oynuyor ilk yarı. İstanbul Büyükşehir, Fenerbahçe defansının çok basit hatasını, çok iyi bir ara topuyla değerlendirdi ve İskender'le öne geçti. Maçın çok başındayız ama güzel bir maç olacağı şimdiden belli oldu.

***

Haberin Devamı

Maç öncesi Fenerbahçe elbette 3 puana daha yakın gözüküyor. İstanbul Büyükşehir puan kaybetmeye devam ederse tehlikeli bölgeye çok yaklaşmış olacak. Maçın ilk bölümünde Fenerbahçe gol bulmalı yoksa geçtiğimiz haftalardaki zorluklarla karşılaşacaklar. İlk devredeki maçta İstanbul Büyükşehir, eksik kalınca maç kolaylaşmıştı...

***

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan herkese sevgiler. Galatasaray ve Beşiktaş'ın tek puanla yetindiği haftada Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir ile karşı karşıya. Seyircilerden çok Olimpiyat Stadı'nın gri koltukları gözüküyor tribünlerde. Esen rüzgarın yarısı kadar hızlı bir oyun bile olsa zevkli bir maç bizleri bekliyor. Hakemler ve İstanbul Büyükşehir takımı ısınıyor. Fenerbahçe'de az önce ısınmak üzere sahaya geldi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!