Eboue'ye 'üçlü' çektirdiler

Güncelleme Tarihi:

Eboueye üçlü çektirdiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2011 19:21

Galatasaray taraftarları, Beşiktaş derbisinde yabancı maddelerin hedefi olan Emmanuel Eboue'ye moral verdi.

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Sivasspor'u ağırlayan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, çift forvetle takımını sahaya sürdü.

Geride kalan maçlarda tek forvetli oyun sistemini tercih eden ve çoğunlukla Johan Elmander'e görev veren Terim, Sivasspor karşısında hem Elmander'i hem de Milan Baros'u ilk 11'e aldı.

Kadroda iki isim değişti
Sarı-kırmızılı ekibin geçen hafta Beşiktaş ile yaptığı derbi maçın kadrosuna göre Sivasspor karşısına çıkan kadroda, iki değişiklik oldu.

Beşiktaş maçında ilk 11'de yer alan isimlerden Ayhan Akman ile yine bu maç sonrasında tribünlere yaptığı hareket nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 maç ceza verilen Felipe Melo, Sivasspor karşısında takımdaki yerlerini alamadılar.

Sivasspor maçına yedekler arasında başlayan Ayhan ve cezalı Melo'nun yerine Albert Riera ile Milan Baros ilk 11'de sahaya çıktı.

Galatasaray'da sakatlıkları süren Sabri Sarıoğlu ve Yekta Kurtuluş ile sakatlığı geçmesine rağmen Beşiktaş derbisinde de kadroya alınmayan Gökhan Zan, Sivasspor karşısında şans bulamadı.

Baros, 4 maç aradan sonra ilk 11'de
Galatasaray'ın Çek golcüsü Milan Baros, Sivasspor karşısında 4 maç aradan sona ilk 11'de sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı formayla en son 21 Ekim'de Medical Park Antalyaspor ile yapılan 7. hafta karşılaşmasında ilk 11'de yer alan ve sakatlanarak karşılaşmayı tamamlayamayan Baros, ardından Gaziantepspor, Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında kadroda yer alamamış, Beşiktaş derbisine ise yedekler arasında başlayıp 64. dakikada oyuna dahil olmuştu.

Tribünlerden Eboue'ye destek
Beşiktaş derbisinde tribünlerin büyük tepkisini çeken ve atılan yabancı maddelerin hedefi olan Fildişi Sahilli oyuncu Emmanuel Eboue'ye sarı-kırmızılı tribünler moral verdi.

Sivasspor maçı öncesi Eboue'yi tribünlere çağıran Galatasaray taraftarları, 'üçlü' çektirdikleri oyuncu lehine tezahüratlarda bulundular.

Taraftarlar ayrıca, üzerinde Eboue'nin resmi bulunan ve Fransızca “Nous sommes tous avec toi” (Hepimiz seninle birlikteyiz) yazılı bir pankart da açtılar.

Efsaneler sahada
Galatasaray'da bu sezon hayata geçirilen ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da yapılan lig maçlarında uygulanan, “Galatasaray Efsanelerini Anıyor Türk Telekom Duyuruyor” projesi kapsamında, Sivasspor maçında Candemir Berkman ile Suat Mamat taraftarların karşısına çıktı.

1950 ve 1960'lı yıllara damgasını vuran, Galatasaray;ın yakaladığı başarılarda önemli pay sahibi olan iki unutulmaz isim Candemir Berkman ile Suat Mamat, Sivasspor maçı öncesi sahaya çıkarak tribünleri selamladı.

Candemir Berkman ile Suat Mamat'a kulüp başkan yardımcısı Adnan Öztürk tarafından birer plaket verildi.

Taraftar ilgisi düşük kaldı
Sarı-kırmızılı ekibin Sivasspor'la yaptığı karşılaşmaya taraftarlarının ilgisi düşük kaldı.

Türk Telekom Arena tribünlerindeki boşluklar dikkat çekerken, yaklaşık 200 Sivasspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde takımlarına destek verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!