Duygusal değişimler (2)

Duygular hayatımızı etkiliyor. Bu konuyu durmadan yazdığımı düşünebilirsiniz. Ancak, duygularımızı ve duygularımızda meydana gelen değişimleri anlamak zorundayız.

Özellikle içine girdiğimiz bu değişim sürecinde kendimizin farkına varmamız çok önemli. Hayallerimizi, korkularımızı, heyecanımızı, sevgimizi ve öfkemizi tetikleyen, duygularımızı harekete geçiren etkilerin kaynağını anlamamız çok önemli. Böylece içimizden yükselen duygular ile davranışlarımız arasındaki bağlantıyı anlayabilir ve pratik hayatımızı kolaylaştırabiliriz.

Halbuki hayatımız pek kolay değil. Değişen duygularımız davranışlarımızı etkiliyor ve hayatımızı zorlaştırıyor. Ve duygularımızı her zaman yaşadığımız olaylar değiştirmiyor. Havada meydana gelen değişiklikler, elektrik yüklü bulutlar, gök cisimleri kısaca algımıza yansıyan her şey duygularımızı etkiliyor. Fakat yaşadıklarına kapılmış olan insan, duygularında meydana gelen değişiklikleri yaşadığı olaylara bağlıyor ve tabii bunun büyük bir yanılgı olduğunu olayların devamında anlıyor. Ne yazık! Tabii bunun sonucunda hayatımızı da zorlaştırmış oluyoruz. Çünkü duygular düşüncelerimizi ve davranışlarımızı etkiliyor. Mesela bugün Mars Boğa Burcunda dolaşmaya başladı. Böylece özellikle Boğa ve Akrepler'in duygularında değişim başlayacak.

Dünkü yazıda 'yanılgı yüzünden dostlarımızı kırıyoruz. Önceden aldığımız kararları duygusal bir değişim anında değiştirebiliyoruz. Tabii bunun sonucunda her şey değişmiş oluyor ve çoğu zaman geri dönüşü olamıyor.' Şeklinde bir açıklama yapmış ve ne yapabileceğimizi sormuştum.

Evet, nedenini anlayamadığımız duygusal değişimlerimizi, o sırada yaşadığımız olaya veya kişilere yükleyip sonraki günlerde istemediğimiz durumlarla karşılaşmak yerine kendinizi anlamak için gayret göstermeniz gerekiyor. Bu gayretin ilk adımı ise, bilgilenmek için çalışmaya başlamak.

Bedeninizin mükemmel bir cihaz olduğunu düşünün. İnsanlığın bugüne kadar geliştirdiği en mükemmel cihazdan daha mükemmel bir cihaz olduğunu düşünerek işe başlayın ve bu bilgiyi içinizin en derinlerinde, hücrelerinizde hissedin. Bedeninize inanın. İnanmak, özellikle kendinize inanmak, karmaşık olan ne varsa, tüm problemleri çözümlemenizin başlangıcıdır.

Bu mükemmel cihazın yani bedeninizin yaşadığınız yerde, dünyada hatta evrendeki her şeyle iletişim hali içinde bulunduğunu bilmelisiniz.

Gökyüzü ve yeryüzü ile tam bir temas içinde bulunan insan, hem havadaki, hem de yer ve yeraltındaki her şeyle iletişim halindedir. Her şeyden farklı dalga boylarına sahip frekansların yayıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Maddeden yayılan bir çeşit elektrik yüklü taneciklerin taşıdığı bilgilerin birbirlerine çeşitli mesajlar ilettiğini ve bedenimizin bir radyo gibi tüm bu bilgileri aldığını ve yaydığını düşünün.

Bedenimizin yakaladığı bilgileri açığa çıkartırken düşüncelerimiz arada parazit oluşturuyor. Halbuki dikkatimizi bedenimize yönelterek bilgileri zihnimizde uyandırabiliriz. Bu konunun çok önemli olduğunu biliyorum ve değişen duygularımızı anlamak için yarın Altın Işık Astroloji ve Bilimsel Araştırmalar Derneğinde saat 17:00'de bir seminer vereceğimi ilan ediyorum. İlgilenenler 0216 302 33 37 telefondan ayrıntılı bilgi alabilirler diyorum, Yasemin'ce...
Yazarın Tüm Yazıları