Düşe kalka finişe

Güncelleme Tarihi:

Düşe kalka finişe
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2009 00:00

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Bodrum-Marmaris etabında yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda peş peşe kazalar yaşandı. 6 bisikletçi yarış dışı kaldı, 3 sporcu hastanelik oldu. 166.9 km’lik zorlu etabı G.Afrikalı Daryl Impey kazandı.

YAĞMURUN, kazaların damgasını vurduğu 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Bodrum-Marmaris arasındaki 4. etabını Barloworld takımından G.Afrikalı Daryl Impey kazandı. Impey, 4 saat 7 dakika 16 saniyelik derece yaparken, sarı mayonun yeni sahibi de etabın üçüncüsü Lampre takımından İsviçreli David Loosli oldu.

Bodrum’dan verilen startla 166.9 km’lik etap 150 bisikletçi ile hızlı bir tempo ile başladı. Yağmur altında grup olarak ilerlenirken 60. km’de kopmalar başladı. Cesar Veloso, Gonzalo Rios Rabunal ve Gian Paolo Cheula atak yaptı. Rabunal 65.3’üncü kilometreyi önde geçerek yokuş primini kazandı. Bitime 56.8 km kala sprint primini Cheula aldı.

Peş peşe kazalar
/images/100/0x0/55ea1d4af018fbb8f86c1c20


Son 48 km’ye girilirken Garcia Dapena, Veloso, Loosli, Mauro Finetto, Filippo Savini, Alessandro Donati, Radoslav Rogina ve Impey atakla ana gruptan ayrıldı. 116.8. km’deki ikinci yokuş primini yine Rabunal aldı. Bitime 36 km kala Sakar rampası inişinde yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde kazalar yaşandı. İniş başlamıştı ki önce 8, ardından 2 bisikletçi düştü. Yaralanan 10 sporcudan 6’sı yarışı terk ederken hastaneye kaldırılan 3 bisikletçiden birinin el bileğinde kırık olduğu belirtildi.

Bu arada Donati inişte liderliği ele aldı. Donati, Jan Valach ve Davide Malacarne’den oluşan üçlüyü son 25 km’de Dapena, Veloso, Pieter Jacobs, Christophe Brandt ve Marcus Fothen yakaladı. Impey ile Loosli de bu 8’liye katıldı. Son 6 km’ye girilirken Fothen, atak yapan Dapena’yı yakaladı.

Sarı mayo Loosli’nin

Marmaris girişinde önce Dapena (8. oldu), sonra Fothen (5. oldu) kayıp düştü. Kalkıp pedal basmaya başladılar ama 8’li gruba yakalandılar. 10 bisikletçi finiş yarışına girdi. Impey finişi ilk geçen isim olurken, Malacarne ikinciliği elde etti. 3’üncü olan Loosli de bu başarısıyla Finetto’dan sarı mayoyu devraldı. Turda bugün 130 km’lik Marmaris-Fethiye etabı koşulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!