Dünyanın gözü Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın gözü Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 00:15

Dünyanın önemli golf yıldızlarının yer alacağı ve şampiyonun 1 milyon 166 bin doların sahibi olacağı turnuva, Belek’teki The Montgomerie Maxx Royal Otel’in ev sahipliğinde yarın başlayacak.

Haberin Devamı

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen, Turkish Airlines Open 2014 Golf Turnuvası yine yıldızları ağırlamaya hazırlanıyor. 7 milyon dolar toplam ödüllü turnuvada son Ryder Cup’ın şampiyon kadrosunda 3 isim de yerini alacak. 13-16 Kasım tarihleri arasında Antalya Belek’teki The Montgomerie Maxx Royal Otel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek turnuvada Sergio Garcia, Henrik Stenson ve Martin Kaymer gibi PGA Tour’un yıldızlarıyla birlikte son şampiyon Victor Dubuisson da mücadele edecek.
Turnuvada şampiyonluğa ulaşacak isim ise 1 milyon 166 bin doların sahibi olacak.

FİNALİSTLERİ BELLİ EDECEK

BELEK’teki turnuva geçen yıl 39 ülkede canlı yayınlandı. Bu yıl ise yayınların 19 saat daha artması bekleniyor. THY Open, 500 milyon hanede 1.5 milyar insana ulaşacak. Geçen yıl efsane oyuncu Tiger Woods’u ağırlayan ve 91 milyon dolar reklam geri dönüşü sağlayan turnuvada, bu yıl ise beklenti 100 milyon dolar. THY Open aynı zamanda Avrupa Turu’nun Dubai’deki finali öncesindeki son turnuva olacak. Bu turnuva sonunda Dubai’ye gidecekler belli olacak.

NASIL OYNANIR

Haberin Devamı

18 çukur (delik) ve 72 vuruş üzerinden oynanacak turnuvada oyuncular en düşük vuruş sayısıyla 4 turu noktalamaya çalışacak. Her çukuru, belirlenen vuruş sayısının altında bitirmeye çalışacak golfçüler, belirlenen vuruşun altında kalırlarsa - puan, üstünde kalırlarsa + puan alacaklar.
Şampiyonluk için en iyi - derecesine sahip olmak gerekiyor. 4 turun sonuçları toplanarak, kimin en iyi derece sahip olduğu belirlenecek. Toplama sonunda bir eşitlik söz konusu olursa, eşit vuruş sayısına sahip oyunucuların katılımıyla 1 çukurluk bir play-off oynanacak.

‘İstanbul Golf’ güldü

AVEA Prime Pro AM Turnuvası’nda gülen İstanbul Golf Kulubü (IGK) oldu. Tommy Fleetwood yönetiminde, Nüzhet Atabek, Yusuf Kalaycı ve Bekir Şerbetçioğlu’ndan oluşan takım bin 500 Euro’luk birincilik ödülünün sahibi oldu. Bu arada birinci olan takıma Avea tarafından Samsung Galaxy Note 4 verildi.

‘YiNE KUSURSUZ OLACAK’

GOLF Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 2012’de THY World Golf Final ile başladıkları yolculuğu devam ettirdiklerini belirterek, “Bu organizasyonlar Belek ve Antalya’nın yanı sıra Türkiye’nin tanıtımına da önemli katkı yaptı. THY ve Maxx Royal başta olmak üzere diğer sponsorların da katkısıyla yine kusursuz bir organizasyon için çalışıyoruz” dedi.

ÜÇ TÜRK OLACAK

Haberin Devamı

AVRUPA Turu’nda ilk 75’te yer alan oyuncuların mücadele edeceği turnuvaya Türkiye’den Ediz Kemaloğlu, Ali Altuntaş ve Alihan Afşar wild card’la katılacak. THY Open’ın diğer yıldızları ise şöyle:

Thomas Bjorn
DÜNYA SIRLAMASI: 31
YAŞ: 43
ŞAMPİYONLUK: 21

Stephen Gallacher
DÜNYA SIRLAMASI: 36
YAŞ: 40
ŞAMPİYONLUK: 4

Luke Donald
DÜNYA SIRLAMASI: 37
YAŞ: 36
ŞAMPİYONLUK: 16

Ian Poulter
DÜNYA SIRLAMASI: 40
YAŞ: 38
ŞAMPİYONLUK: 16

Lee Westwood
DÜNYA SIRLAMASI: 36
YAŞ: 45
ŞAMPİYONLUK: 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!