Zelenski: Avrupa’da nükleer felaket olur

Güncelleme Tarihi:

Zelenski: Avrupa’da nükleer felaket olur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 07:00

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, savaşın ortasında kalan Zaporojiya nükleer santralının Avrupa ve Karadeniz bölgesi için bir felakete dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Bir video mesaj yayınlayan Zelenski, “Zaporojiya’daki herhangi bir radyasyon kazası Avrupa Birliği, Türkiye, Gürcistan ve hatta daha uzaktaki bölgeleri etkileyebilir. Her şey rüzgârın yönüne ve şiddetine bağlı” ifadelerini kullandı.

RUSLAR ÇEKİLSİN

Uluslararası kamuoyuna “Rusya’nın nükleer tehdidine boyun eğmeme” çağrısı yapan Zelenski, “Rusya’nın sebep olacağı bir felaketin sonuçları, şu ana kadar sessiz kalanları da vurabilir” dedi. Zelenski, santral ve çevresindeki bölgelerde bulunan Rus güçlerinin koşulsuz olarak çekilmesini talep etti. Geçen mart ayının başında Rus güçlerinin kontrolüne geçen Zaporojya nükleer santralının son dönemde etrafında yoğunlaşan bombardıman ve çatışmalar olası nükleer bir felaket endişesini arttırdı. Hafta başında da Türkiye’nin de dahil olduğu 42 ülke ortak bildiri yayınlayarak Rusya’dan nükleer santraldan askerlerini bir an önce koşulsuz geri çekmesini talep etmişti.

BAKMADAN GEÇME!