Zaporojye’de sivil konvoya saldırı: 30 ölü

Güncelleme Tarihi:

Zaporojye’de sivil konvoya saldırı: 30 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2022 07:00

Ukrayna’nın Rusya işgali altındaki Zaporojye bölgesinde, dün sabah saatlerinde füzeli bir saldırı gerçekleşti. Sivil konvoyu hedef alan saldırıda en az 30 kişi öldü. Ukrayna lideri Zelenski saldırıyı kınarken bölgedeki Rusya yanlısı yöneticiler Kiev’i suçladı.

Haberin Devamı

Rusya’nın Ukrayna’da 4 bölgeyi ilhakı öncesi, dün sabah Zaporojye’de sivil konvoy hedef alındı. Rusya’nın kontrolündeki Zaporojye’ye bağlı Mykolaiv ve Dnipropetrovsk’te, sivilleri taşıyan bir konvoya Rus güçleri tarafından füzeli saldırı gerçekleştirildi. Zaporojye’nin Ukrayna Valisi Oleksandr Starukh, saldırıda ikisi çocuk en az 30 kişinin öldüğünü, 88 kişinin de yaralandığını açıkladı. Konvoydakilerin, Rus işgali altındaki bölgelerden tanıdıklarını almaya gelen siviller olduğu bildirildi.

‘KANA SUSAMIŞ ALÇAKLAR’

Saldırıya tepki büyük oldu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, “Sadece gerçek teröristler bunu yapabilir. Kana susamış alçaklar. Yanıtını alacaksınız” diyerek saldırıyı kınadı. Zelenski’nin danışmanı Kyrylo Tymoshenko ise “Terör devam ediyor. Katliamlar devam ediyor. S-300 hava savunma sisteminden 16 füze ateşlendi” dedi. AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de Rusya’ya işaret ederek saldırıyı kınadı.

Haberin Devamı

Ancak bölgedeki Moskova yanlısı atanmış bölge şefi Vladimir Rogov, saldırıyı Ukrayna güçleri tarafından düzenlenen ‘terör saldırısı’ olarak niteledi.

UKRAYNA’YI SUÇLADI

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kiev rejimi, saldırıyı Rusya yapmış gibi göstermeye çalışıyor” dedi. Bu arada Herson’a Rusya’nın atadığı güvenlik şefi yardımcısı Alexei Katerinichev, Ukrayna saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!