Zamana karşı ‘umut’ yarışı

Güncelleme Tarihi:

Zamana karşı ‘umut’ yarışı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2015 21:00

ÇİN’in Hubei bölgesindeki Yangtze Nehri’nde hortuma yakalanıp sadece 1 dakikada alabora olan yolcu gemisinde mahsur kalanları kurtarmak için çabalar hızlansa da umutlar azalıyor.

Haberin Devamı

47’si mürettebat 458 kişinin bulunduğu yolcu gemisinden şu ana kadar aralarında kaptan ve baş mühendisin olduğu 15 kişi kurtarıldı. Çin devlet televizyonu CCTV, 26 kişinin cesedine ulaşıldığını açıkladı.

7 GÜN 24 SAAT TALİMATI

Olay yerine gelen Çin Başbakanı Li Keqiang, kurtarma çalışmalarının 7 gün 24 saat sürdürülmesi talimatını verdi. Bu arada 13 dalgıçtan oluşan kurtarma ekibine dün 180 dalgıç daha ilave edildi. Bu dalgıçlar çevre kentlerden hava yoluyla kaza bölgesine getirildi. Dalgıçlar önceki gün ters dönmüş gemide halen hava alınabilen bölmelerde seslerini duyuran 3 kazazedeyi kurtarmıştı.

HORTUM, GEMİNİN STANDARDINI AŞTI

KAZANIN nedenine ilişkin tartışmalar da sürüyor. Chongqing Tekne Tasarım Enstitüsü Başkanı Zhong Shoudao, şu açıklamalarda bulundu: “Nehir gemileri, okyanus gemilerine göre dalga ve rüzgâr direncine daha karşı düşük standartlara sahip. Hortum gibi özel bir durumda teknenin bir tarafındaki basınç tasarlandığı standardın ötesine geçerek alaboraya neden olmuş. Teknede filika ve can yelekleri de vardı. Ama gemi aniden alabora olduğu için bunların kullanılması için yeterli zaman yoktu.” Nanjing’den Chongqing’e gitmekte olan Doğu Yıldızı adlı yolcu gemisi geçtiğimiz pazartesi yerel saatle 21.00 sıralarında hortum yüzünden alabora olmuştu. Gemide turistik geziye çıkmış 50 ila 80 yaş arasında pek çok emekli yolcu da bulunuyordu. Kaza mahalinde yolcu yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!