Yunanistan'da tren faciası... Başbakan Miçotakis kazanın nedenini açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanda tren faciası... Başbakan Miçotakis kazanın nedenini açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2023 07:19

Yunanistan’ın Larisa kentinde dün ülke tarihindeki en büyük tren kazası meydana geldi. 352 kişinin bulunduğu yolcu treni ile yük treni kafa kafaya çarpıştı. Kazada hayatını kaybeden kişi sayısı 57 kişiye yükselirken Başbakan Miçotakis kazanın nedenini açıkladı.

Haberin Devamı

Yunanistan dün büyük bir felakete uyandı.

Atina’dan salı akşamı saat 20.30’da hareket eden yolcu treni, Yunanistan’ın başkentinden yaklaşık 380 kilometre mesafede bulunan Larisa kentinin Tembi mevkiinde, Selanik’den Larisa’ya gitmekte olan yük treniyle sabah saatlerinde çarpıştı.

YUNAN BAKAN İSTİFA ETTİ

Kazanın ardından Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifasını sunarken 'Böylesi trajik bir olay gerçekleştiğinde hiçbir şey olmamış gibi göreve devam etmek imkansızdır' dedi.

Yazılı açıklamada görevinden istifa ettiğini ve "bunun kurbanların anısını onurlandırmak için yapabileceğinin en azı olduğunu" belirtti. Karamanlis ayrıca devletin "uzun süredir devam eden" hatalarının sorumluluğunu aldığını vurguladı.

Yunanistanda tren faciası... Başbakan Miçotakis kazanın nedenini açıkladı
Kaza anının güvenlik kamerası kayıtları paylaşıldı. Ekipler tarafından yapılan açıklamada ise patlama sonrası vagonların sıcaklığının 1300 dereceye kadar çıktığı bilgisine yer verildi. 

Haberin Devamı

Yunanistan Başbakanı Miçotakis 46 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan tren kazasının nedenini açıkladı. Miçotakis, tren kazasının "trajik bir insan hatasından" kaynaklandığını söyledi.

KAZADA ÖLÜ SAYISI 57'YE YÜKSELDİ

Tren kazasında can kaybı arttıyor. Larissa Adli Tıp Servisi Başkanı Rubini Leontari yaptığı açıklamada, tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısının 57'ye yükseldiğini belirtti. Yunan İtfaiyesi'nin son açıklamasına göre, 56 yolcudan ise hala haber alınamadı.

Haberin Devamı

İSTASYON ŞEFİ TUTUKLANDI

Polis Larisa'daki İstasyon Şefi'nin ihmalle ölüme sebebiyet verme suçlamasıyla tutukladı.

Sinyallerden sorumlu 59 yaşındaki şefin suçlamaları reddettiği ve kazanın muhtemel bir teknik hatadan meydana gelmiş olabileceğini söylediği kaydedildi.

Yunanistanda tren faciası... Başbakan Miçotakis kazanın nedenini açıkladı

Yunan demiryolu sendikaları ise bu kazanın demiryollarındaki kronik sorunları gözler önüne serdiğini, bu sorunlar arasında yetersiz çalışan, sorunlu sinyalizasyon ve eskimiş altyapı olduğunu belirtti.

Larisa Belediyesi, bazı cesetlerin tanınamayacak halde olması nedeniyle kimliklerinin genetik testlerle belirleneceğini açıkladı. Larisa'daki bir hastane de, trendeki yolcuların yakınlarının DNA örnekleri vermeye başladığını duyurdu.

 

Haberin Devamı

YOLCU TRENİNDE 342 YOLCU VE 10 MÜRETTEBAT, YÜK TRENİNDE İSE 2 MÜRETTEBAT BULUNUYORDU

Demir yolu şirketi Hellenic Train verilerine göre kazada yolcu treninde 342 yolcu ve 10 mürettebat, yük treninde ise 2 mürettebat bulunuyordu. Yolcu trenindekilerin çoğunun öğrencilerden oluştuğu belirtilirken, iki trenin çarpışmadan önce kilometrelerce aynı hat üzerinde birbirine doğru seyir halinde olduğu öğrenilmişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!