Yunanistan yeni savaÅŸ uçağı alımından vazgeçiyor

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan yeni savaş uçağı alımından vazgeçiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2004 10:08

Yunanistan’ın 10 milyar euro tutarındaki 60 Eurofighter Typhoon savaş uçağı alımından vazgeçeceği bildirildi. Kararda, Türkiye’nin AB süreci nedeniyle iki ülke arasındaki yakınlaşmanın da etkili olduğuna dikkat çekildi.

Haberin Devamı

İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre, Yunanistan 10 milyar euro tutarındaki 60 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağının alımından vazgeçiyor.

 

TÃœRKÄ°YE'NÄ°N AB SÃœRECÄ°

 

Bu gelişmenin, Yunan hükümetinin aldığı harcamaların azaltılması kararına dayandığı belirtilirken, Eurofighter uçaklarının üreticisi Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere’ye büyük bir darbe olduğu yorumu yapıldı.

  Â

Yunanistan’ın, Ege sorunu nedeniyle Türkiye’den gelebilecek tehditlere karşı önlem almak amacıyla şimdiye kadar büyük harcamalar yaptığına işaret edilen haberde, Türkiye’nin AB sürecinin etkilerine dikkat çekildi. Haberde, "Türkiye’nin AB üyeliği çabalarına Yunan desteğiyle güçlenen aşamalı yakınlaşma, Atina’nın askeri harcamaları azaltmasına izin verdi" denildi.

 

Haberin Devamı

Ä°HALE BAÅžKA BÄ°R ZAMAN YAPILABÄ°LÄ°R

 

Ancak haberde, Yunanistan’ın herhangi bir zamanda yeni bir ihale açabileceğine de dikkat çekildi.

 

Böyle bir ihalenin açılması halinde ise, Eurofighter ile birlikte, Mirage uçaklarının üreticisi Fransız Dassault, F-16 üreticisi Amerikan Lockheed Martin şirketleri ile İngiliz- İsveç firması Saab-BAE ve Rus Sukhoi firmalarının da devreye girebileceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!