Yunan Başpiskopos Hristodulos’tan ’kadife laiklik’ modeli

Güncelleme Tarihi:

Yunan Başpiskopos Hristodulos’tan ’kadife laiklik’ modeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2006 15:55

Yunanistan Kilisesi Başpiskoposu Hristodulos, kilise adına ülkede ilk kez laiklik kapısını açık bırakarak, ’kadife laiklik’ modelinden bahsetti.

Haberin Devamı

Başpiskopos Hristodulos, dün Penteli Kilisesi’nde yaptığı konuşmada, "Laikliğe gideceksek niye kadife bir laikliğe doğru değil de en kötü şekline doğru gidelim?" dedi. Hristodulos, ’kadife laiklik’le ilgili konuşmasında şunları söyledi:

"Bu modelde Kilise, Parlamento’ya gidip Cumhurbaşkanı ya da milletvekillerinin yemin töreninde yer almayacak; meclis çalışmalarına başlarken kutsamaya gitmeyecek. Bizim sizi kutsamaya gelmemizi istemiyorsanız biz de gelmeyiz. Olduğumuz yerden kutsarız."

Meclise gitmemeyi kabul edebileceklerini söylese de Başpiskopos Hristodulos, kendileri için kabul edilemeyecek şeyler olduğunu da belirterek, "Bazı şeyler rahatsız ediyorsa değiştirilebilir, ama bazı şeyler de var ki bunlar değişemez. İkonaların indirilmesini, okullarda din dersinin kaldırılmasını ve bayraktan hacın çıkarılmasını istemiyoruz. Yunanista’da bunlar kabul edilemez" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!