Yemen Elçiliği kapatılıyor

Güncelleme Tarihi:

Yemen Elçiliği kapatılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 01:33

TÜRKİYE, Musul Başkonsolosluğu’nda karşılaştığı baskın ve rehine olayından ders çıkararak, Yemen’de benzer bir durumla karşılaşmamak için bu kez erken davranma kararı aldı.

Haberin Devamı

İran’ın destek verdiği Şii Husilerin iktidarı ele geçirmesinden sonra ciddi içsavaş tehlikesinin baş gösterdiği Yemen’de Türkiye de, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinden sonra büyükelçiliği kapatan ülkeler arasına girecek. Türkiye bugün Sanaa Büyükelçiliği’nin faaliyetlerini geçici olarak askıya alacak ve büyükelçilik binasını kapatacak. Büyükelçi Fazlı Çorman ve beraberindeki çekirdek kadro da bugün Türkiye’ye dönecek.

DIŞİŞLERİ’NDEN UYARI

Dışişleri Bakanlığı da Yemen’e ilişkin seyahat uyarısını yeniledi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Mevcut şartlarda, halen Yemen’de bulunan vatandaşlarımızdan mücbir sebebi olmayanların bu ülkeden ayrılmaları ve vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat etmemeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir. Yemen’den ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın, THY dahil halen devam eden tarifeli uçuşlarla ülkeden çıkışları mümkündür” denildi.

Haberin Devamı

Ülkede gerilim yüksek

Yemen’in güneyindeki Aden kentinde dün düzenlenen gösteriye güvenlik güçleri müdahale etti. Kentte yürüyüş yapmak isteyen “ayrılık yanlısı” grup, yol kesip lastik yaktı. Güvenlik güçlerinin müdahale etmesi sonucu çıkan olaylarda 6 kişi yaralandı. Yemen’in başkenti Sana’nın büyük bölümü Şii Husi hareketi Ensarullah güçleri tarafından 21 Eylül 2014’te ele geçirilmişti. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi
22 Ocak’ta istifa etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!