Güncelleme Tarihi:
AĞIRLIKLI olarak Türk yemeklerinin yer aldığı etkinliğe, Nürnberg Muavin Konsolosu Mesut Doğan, Kuzey Bavyera Türk Alman Kadınlar Kulübü Başkanı Gülseren Suzan Menzel, Türk ve Alman davetliler katıldı. Türk müziği ile renklenen etkinlikte yeme içme alışkanlıkları tartışıldı. Türk kadınları yaptıkları yemekler hakkında bilgiler verdi, değişen ve çeşitlenen global gıda endüstrisinin mutfağı nasıl etkilediği üzerinde duruldu. Yemek pişirme geleneğinin artık unutulduğu ve yavaş yavaş gıda endüstrisine teslim olunduğu anlatıldı, yemek yeme alışkanlıkları sorgulandı. Geçmişten bu yana kullanılan kimi yemek pişirme araç gereçlerinin teknolojinin gelişmesiyle birlikte nasıl değişim geçirdiğini gösterildi. Toplumsal rollerin, yemekle nasıl şekillendiğini ve yemek yeme kültüründe meydana gelen değişiklikleri vurgulandı.