Yaşar Üniversitesi’nden Avrupa eğitim köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Üniversitesi’nden Avrupa eğitim köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 09:16

İzmir’de 2001 yılında vakıf üniversitesi olarak kurulan Yaşar Üniversitesi önümüzdeki yaz üçüncüsünü düzenleyeceği eğitim kampına Almanya’daki gençleri davet etti. Rektör Prof. Dr. M. Cemali Dinçer, “Amacımız, gençlerimizin kendi kültürlerini tanımaları” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Köln ve Hollanda’nın Rotterdam kentlerinde önümüzdeki günlerde düzenlenecek eğitim fuarlarına katılmak üzere Almanya’ya gelen Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Cemali Dinçer, Almanya’da yaşayan Türk gençlerini bir haftalık eğitim kampına davet etti. 

Fuar öncesi Hürriyet’in Mörfelden-Walldorf kentindeki baskı tesislerini ziyaret eden Rektör Dinçer, 9 bin öğrencinin eğitim gördüğü, bünyesinde yedi fakülte, bir yabancı diller yüksek okulu, iki meslek yüksek okulu barındıran Yaşar Üniversitesi’nin akademik faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Dinçer, Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli öğrenciler için de Yaşar Üniversitesi olarak özel bir çalışma yaptıklarını söyledi. Önümüzdeki yaz döneminde üçüncüsü düzenlenecek olan eğitim kampına katılmak isteyen öğrencilerin Berlin Büyükelçiliği’ne veya Köln’de bu hafta sonunda düzenlenecek eğitim fuarında bizzat başvurabileceklerine işaret eden Prof. Dr. Dinçer, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

Yaşar Üniversitesi’nden Avrupa eğitim köprüsü

FARKLI BİR TÜRKİYE

‘’Berlin Büyükelçiliğimizin, Abitur adı verilen lise bitirme notu 1 ve 2 olan öğrenciler arasında önereceği 22 genci biz Türkiye’ye davet ediyoruz. Eğitim kampına davet ettiğiniz gençlerin tüm ulaşım ve konaklama masraflarını tümüyle üniversite olarak üstleniyoruz. İki yıldır düzenlediğimiz eğitim kampına katılan öğrencilerimiz çok memnun kaldı. Hatta aralarından şu an Yaşar Üniversitesi’nde okumaya başlayanlar da var. Kampa katılanların arasında üçüncü ve dördüncü nesil temsilcilerinin de bulunduğu bu gençler, bir haftalık eğitim kampından sonra, tanıdıkları Türkiye’den çok farklı bir Türkiye gördüklerini söylüyorlar. Biz gençlerimize aralarında Efes Harabeleri, müzeleri de kapsayan farklı bir kültür gezisi düzenliyoruz.”

İKİ ÜLKEDE DE SAYILIYOR

Erasmus Programı çerçevesinde Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında öğrenci değişimi yapıldığını hatırlatan Rektör Dinçer, “Bu program çerçevesinde yurtdışında eğitim görecek olan öğrencilerimiz bir seçim sürecinden geçiyor. Akademik başarı önemli bir kriter. Almanya’dan Türkiye’ye ağırlıklı olarak Türk asıllı Alman öğrenciler geliyor. Erasmus Programı’na katılan öğrencilerimiz de, örneğin Almanya’da bir dönem aldıkları dersleri Bologna süreci kapsamında, Türkiye dahil AB ülkeleri Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) sistemine geçtiği için Türkiye’de birebir sayılıyor. Türkiye’de görülen dersler de, Almanya’da sayılıyor. Herkese bu programa katılmayı tavsiye ediyorum. Erasmus Programı çerçevesinde Avrupa’dan her yıl çoğu Alman olmak üzere yaklaşık 40-45 öğrenci alıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SINAVA GİRMEDEN OKUYABİLİRSİNİZ

Rektör Dinçer, Avrupa’daki Türkiye kökenli gençlerin, sınava girmeden anavatanda üniversite okuyabilme hakları olduğunu hatırlattı ve şunları söyledi:
“Yurtdışında yaşayan Türkiye kökenli Alman gençleri, yabancı öğrenci kontenjanından kolayca girip Türkiye’de üniversite öğrenim fırsatı yakalayabiliyor. Bu yabancı öğrenciler için büyük bir fırsat. İki yıllık meslek yüksek okulumuzda sunduğumuz ön lisan programları haricindeki tüm bölümlerde eğitim dilimiz İngilizce. Yaşar Üniversitesi olarak yabancı öğrenci kontenjanından giren öğrencileri lise bitirme puanına göre alıyoruz. Bazı üniversiteler yabancı öğrenci sınava yapıyor. Biz ise bu öğrencileri sınava tabi tutmuyoruz.”

Haberin Devamı

DİPLOMALAR AVRUPA’DA TANINIYOR

“Yaşar Üniversitesi’nden alınan tüm diplomaların Avrupa üniversitelerinden verilen diplomalardan hiçbir farkı yok. Çünkü bizim diploma etikemiz var ve bunu diplomayla birlikte veriyoruz. Öğrenci bunu, AB ülkelerindeki herhangi bir yüksek lisans programına veya işe başvururken eşdeğer diploma olarak kullanabilir. Yani diplomalarımız için yurtdışında bir denkleştirme işlemine tabi tutmaya gerek yok.”

Yaşar Üniversitesi’nden Avrupa eğitim köprüsü

TADIMLIK ÜNİVERSİTE ORTAMI SUNUYORUZ

Prof. Dr. Cemali Dinçer’e eşlik eden Yaşar Üniversitesi Medya İlişkileri Koordinatörü Hakan Atis, Yaşar Üniversitesi ev sahipliğindeki eğitim kampını Türkiye’de gerçekleştiren ilk ve tek vakıf üniversitesi olduklarına işaret ederek şunları söyledi: “Berlin Büyükelçiliğimizin önerisiyle Temmuz 2017’de bir hafta İzmir’de misafir edeceğimiz üniversite seviyesine gelmiş yaklaşık 20-22 gencimize hukuktan mühendisliğe, iletişimden işletmeye kadar beş gün boyunca örnek dersler veriyoruz. Bir Türk yüksek öğretim kurumunda eğitim alırlarsa ne tür dersler görebilirler ve buradaki ortam nasıldır şeklinde bir hafta tadımlık bir üniversite ortamı sunuyoruz kendilerine. Temel gayemiz, gençlerimizin kendi kültürlerini tanımaları. İlgi duyanlar Rotterdam ve Köln’deki eğitim fuarlarına gelerek veya www.yasar.edu.tr web sitesinden bilgi edinebilirler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!