Yargıç mısın Taliban mı

Güncelleme Tarihi:

Yargıç mısın Taliban mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2010 00:00

İtalya Başbakanı Berlusconi yine yargıçlara öfke kustu: “Bir grup savcı ve hâkim, demokratik hükümeti devirmeye çalışıyor. Egemenlik millete değil, savcılara ait. Hepsi Taliban gibi.”

Haberin Devamı

ANAYASA Mahkemesi’nin geçen yıl dokunulmazlığını kaldırmasından sonra iki ayrı rüşvet davasından yargılanan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi yargıçlarla tekrar ağız dalaşına girdi.  Berlusconi’nin bu çıkışı, hakkındaki rüşvet davasının düşmesinin ardından geldi. Başbakan sahibi olduğu Fininvest’in gelir rakamlarında oynama yapması için İngiliz avukat David Mills’e rüşvet vermekle suçlanıyordu.
Dava zaman aşımından düştü. Ancak Berlusconi, bunu fırsat bilerek yargıya açtı ağzını, yumdu gözünü...
Torino’daki mitingde konuşan Berlusconi, “Ben zaman aşamasından değil, suçsuz olduğum için mahkemenin davayı düşürmesini beklerdim. Ülkeyi polis devletine çevirdiler. Bir grup savcı ve hakim, demokratik hükümeti devirmeye çalışıyor. Egemenlik artık millete değil, savcılara ait. Hepsi Taliban çetesi mensubu gibi. Caniler ve yolsuzluk yapanlardan daha beterler. Umuyorum ki, iyi yargıçların sayısı artacak” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan’a kınama

YARGIÇLAR ve Savcılar Birliği (ANM) ise Berlusconi’nin sözlerini kınayarak hakaretten yeni bir dava açılmasının söz konusu olabileceğini açıkladı. Değerler İtalyası Partisi’nin lideri Temiz Eller Operasyonu’yla tanınan eski savcı Antonio Di Pietro, “Berlusconi masum olduğuna inanıyorsa operadaki diktatörler gibi yargıçlara saldırıcağına duruşmalara katılsın” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!