Yalanladı ama boşandı

Güncelleme Tarihi:

Yalanladı ama boşandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2007 00:00

Dünyanın en zengin 16’ncı kişisi olan İngiliz futbol kulübü Chelsea’nin sahibi Rus milyarder Roman Abramoviç, beş çocuğunun annesi eşi Irina’dan boşandı. Rusya’nın en zengin işadamı olan 40 yaşındaki Abramoviç, geçen yıl Rus model Daria Zhukova (25) ile birlikte medyaya yakalandıktan sonra boşanacağı dedikodularını sürekli olarak yalanlamıştı.

Abramoviç’in sözcüsü John Mann, 16 yıldır evli olan çiftin Rusya’da boşandığını, çocuklar ve mal paylaşımı konularında da anlaşmaya vardıklarını belirtti. Boşanmanın Abramoviç’in mesleki kazançlarının etkilenmeyeceğini dile getiren Mann, Abramoviç’in boşanma tazminatı olarak ne kadar ödediği konusunda ise bir açıklama yapmadı.

Rus yasaları, boşanmada malların yarı yarıya paylaşılmasını öngörüyor. Eğer boşanma normal prosedüre göre gerçekleşti ise Abramoviç’e bunun maliyeti yaklaşık 9.5 milyar dolar. Ancak Abramoviç’e yakın kaynaklar, boşanma karşılığında Irina’nın bu kadar tazminat almadığını "biraz para aldığını" dile getirdiler.

Abramoviç, geçen hafta, 18.7 milyar dolarlık servetiyle Forbes dergisinin her yıl yayımladığı dünyanın en zenginleri listesinde 16’ncı sırada yer almıştı. Abramoviç, geçen yıl İngiliz basınında çıkan eşine boşanma davası açtığı yönündeki haberleri "asılsız ve yaralayıcı" olarak niteleyerek yalanlamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!