Washington’dan referandum mesajı: ‘Türkiye’nin demokratik geleneği derin önemde’

Güncelleme Tarihi:

Washington’dan referandum mesajı: ‘Türkiye’nin demokratik  geleneği derin önemde’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 22:54

16 Nisan’daki referanduma günler kala ABD’nin başkenti Washington’da düşünce kuruluşlarındaki toplantılarda beyin jimnastiği yapılan konuların başında Türkiye geliyor.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner de önceki günkü basın toplantısında referanduma giden süreçte Türkiye’de hâkim olan siyasi iklime dair soruları yanıtladı. Toner, ‘siyasi süreçler şeffaf olmalı’ vurgusu yaptı.

Toner “ABD yönetimi Türkiye’de referandum öncesindeki siyasi ortam hakkında ne düşünüyor?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Türkiye güçlü bir müttefik ve Türkiye’deki demokrasinin kalitesine ilişkin samimi konuşmalarımız oluyor. Medya ve konuşma özgürlüğü de dahil ifade özgürlüklerinin korunması gerektiğine güçlü bir biçimde inanıyoruz. Siyasi süreçlerin şeffaf olması, siyasi partilerin görüşlerini dile getirebilmeleri ve topluma ulaştırabilmeleri gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla da kararlı bir biçimde her seviyede Türkiye’yi siyasi özgürlükler, ifade özgürlükleri, yargının bağımsızlığı ve diğer temel özgürlüklere saygı duymaya çağırıyoruz. Çünkü Türkiye’nin demokrasisine, demokratik geleneğine değer veriyoruz, saygı duyuyoruz. Türkiye’nin demokratik geleneği bizim açımızdan derin önem taşıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!