Washington’da 24 Nisan nöbeti

Güncelleme Tarihi:

Washington’da 24 Nisan nöbeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2015 22:13

ABD’de yaşayan Türkler, Washington Büyükelçiliği önündeki kaldırımı, 1915 olaylarının 100’üncü yılı sayılan 24 Nisan öncesi Ermeni protestoculara bırakmamak için nöbet tutmaya başladı.

Haberin Devamı

HER yıl ABD’nin başkenti Washington civarındaki bazı Ermeni grupların, 1915 olaylarının yıldönümü olarak kabul ettikleri 24 Nisan’da Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği önünde protesto düzenlemelerine karşı ABD’deki Türk toplumu önlem aldı. Türkler, 1915 yılı olaylarının 100’üncü yılı olması nedeniyle bu yıl 10 gün öncesinden nöbete başladı. Önceki gün öğle saatlerinden itibaren büyükelçiliğin önüne gelen bazı Türk vatandaşları, yağmurlu havaya rağmen kaldırımda beklemeye başladı. Kaldırımda 10 gün nöbetleşe yaşayacak Türkler, burada çadır da kurdu. Yanlarında uyku tulumu, battaniye ve yağmurluk getiren vatandaşlar, gelenlere ayrıca çay ve yiyecek ikram ediyor.

DİPLOMATLARIN ANISI

Türk Amerikan Dernekler Asamblesi (ATAA) İkinci Başkanı Kayhan Yılmaz, AA’ya yaptığı açıklamada, dönüşümlü nöbetler tutarak, kaldırımın Ermeni gruplar tarafından işgal edilmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi. Yılmaz, “24 Nisan’a kadar sürecek nöbetin aynı zamanda Ermeni terör örgütü ASALA’nın şehit ettiği diplomatların anısına organize edildiğini” belirtti. Merkezi ABD’de bulunan 145 Türk-Amerikan sivil toplum kuruluşunca oluşturulan Yönlendirme Komitesi, girişimin ilk ayağı olarak,
başkent Washington’daki bazı metro durakları ile otobüs hatlarına dev afişler yerleştirdi. Afişlerde, “Bizi birleştir, ayırma” sloganı kullanılıyor. m WASHINGTON (A.A.)

Haberin Devamı


YÜRÜYÜŞ DE DÜZENLENECEK

Yönlendirme Komitesi’nce, Türkler ile Ermeniler arasında dostluk köprülerinin kurulması için 24 Nisan’da Washington’da “Barış ve Dayanışma” sloganıyla yürüyüş de düzenlenecek. Beyaz Saray’ın önünden başlayacak yürüyüş, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde son bulacak. Ermeni diyasporasının belli bir kesiminin giderek artan propaganda faaliyetleri karşısında “Let History Decide” (Tarih karar versin) sloganıyla faaliyet gösteren internet sitesini yayına sokan Yönlendirme Komitesi, 18 Nisan’da Twitter’da #lethistorydecide hashtag’i kullanılarak kampanya yürütecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!