Venedik’te isyan

Güncelleme Tarihi:

Venedik’te isyan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 22:50

Yılda 24 milyona ulaşan turistlerden bunalan Venedikliler sokağa indi. Sayıları gittikçe azalan yerli halk, hafta sonu yapılan gösterilerde aşırı turist çeken kentte artık yaşamanın mümkün olmadığını söylediler.

Haberin Devamı

İTALYA’nın gondollarıyla ünlü tarihi şehri Venedik’te yerel halk, artık kentlerine daha fazla turist gelmesini istemiyor. Hafta sonu kentte düzenlenen gösterilerde Venedikliler, aşırı turist nüfusu nedeniyle barınma sorunları çektiklerini ve yerel halkın artık başka şehirlere taşındığını ifade etti. Venedik ve exodus (toplu göç) kelimelerinin birleşimiyle ‘Venexodus’ adı verilen gösteriye katılanlardan bazıları “İkamet hakkımızı geri alalım”, “Gitmeyeceğim, kalacağım ve direneceğim”, kimileri ise “Elveda Venedik” yazılı dövizler taşıdı.

175 BİNLİK NÜFUS 55 BİNE DÜŞTÜ

Protestocular, kentteki evlerin daha çok kâr getirdiği gerekçesiyle turistlere kısa süreliğine yüksek fiyatlarla kiralanmasından ve turizm dışındaki sektörlerde çalışanların iş bulamamasından şikâyetçi. Venedik’in 1951’de yaklaşık 175 bin olan nüfusu bugün 55 bin civarına gerilemiş durumda. Kentte konaklayan turist sayısının yılda 9 milyona, günübirlik gezmeye gidenlerin sayısının ise yılda 24 milyona ulaştığı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!