Vatikan Altın Pusula’yı aforoz etti

Güncelleme Tarihi:

Vatikan Altın Pusula’yı aforoz etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2007 00:00

Hıristiyan dünyasında tartışmalara neden olan "Altın Pusula" adlı çocuk filmini Vatikan da aforoz etti.

Vatikan’ın resmi yayın organı "l’Osservatore Romano", konuyla ilgili olarak yayınladığı uzun bir makalede filme ilham veren kitabın İngiliz yazarı Philip Pullman’a da ağır eleştirilerde bulundu. Vatikan’ın bildirisinde, "Pullman’ın dünyasında umuda kesinlikle yer verilmiyor çünkü ahiret yok sayılıyor ve bunun yerine olayları kontrol etme gücü insanlara veriliyor" denildi.

Vatikan, "Da Vinci Şifresi"nden bu yana ilk kez bir yazara ve filme bu kadar büyük tepki gösteriyor. Pullman’ın ödüllü "Kuzey Işıkları" romanından beyazperdeye uyarlanan "Altın Pusula", iki hafta önce vizyona girdiğinde, ateizm aşıladığını savunan Hıristiyan grupları ayağa kaldırmıştı. Dindar Hıristiyanlar, Pullman’ın bu eserinin çocuklara tüm dinlerin şeytan olduğu karanlık, bireyci bir dünyayı öğreteceğini iddia ediyorlar. Başrollerinde Nicole Kidman ve Daniel Craig’in oynadığı "Altın Pusula"nın çocukları Tanrı sevgisinden uzaklaştıracağı öne sürülüyor.

"Altın Pusula"nın uyarlandığı "Kuzey Işıkları" (The Northern Lights), 1995 yılında Philip Pullman’a çocuk romanları dalında Carnegie Madalyası kazandırmıştı. Agnostik (bilinmezci) bir görüşe sahip olduğu bilinen yazar Pullman’ın kitaplarında kötülüğü "Magisterium" adı verilen kilise temsil ediyor. Bu kilise, yetim çocukları İngiltere’den kaçırarak Kuzey Kutbu’nun buzulları arasında korkunç deneylerde kullanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!