Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2010 00:00
Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotlar, artık 3 Michelin yıldızlı aşçının elinden yemek yiyiyor.
Alman şef Harald Wohlfahrt, astronotları donmuş yemeklerden kurtardı. Ünlü aşçı, astronotlar için mantar ve püreyle servis edilen dana eti, patates çorbası ve erik kompostosu hazırladı. Uzayda tat alma duygusu değiştiği için, şef, yemeklere daha fazla tuz ve baharat ekledi, güneşışığı alınamadığı için de D vitamini takviyesi yaptı. İlk parti, geçtiğimiz günlerde teneke konserveyle üsse ulaştı. Kutular, uzay istasyonunda fırında 195 dereceye kadar ısıtılarak hazır hale getiriliyor. Avrupa’nın en ünlü aşçılarından Wohlfart’ın Almanya’nın Kara Ormanlar Bölgesi’ndeki restorantı dünyadaki en iyi 50 restoran arasında 23’üncü sırada yer alıyor.