Uzaya 200 yıllık Amazon yolculuğu

Güncelleme Tarihi:

Uzaya 200 yıllık Amazon yolculuğu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2002 02:21

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'ne (NASA) bağlı bilimadamlarının yaptığı projelere göre 50 yıl içinde en yakın yıldıza 200 yıllık bir yolculuk için start verilebilecek.

Yolculuğa ağırlık yapmasın diye erkekler katılmayacak. Kadınlar sperm bankasından faydalanarak üreyecekler.

Yıldıza yolculuk Boston'da yapılan büyük bilim kongresinde ele alındı. Nasa'nın Ohio'daki Glenn Araştırma Merkezi'nde görevli Geoff Landis'e göre yolculukta motorlu uzay araçları değil, lazer ışınıyla hareket ederek uzay akımlarında seyahat eden uzay yelkenleri kullanılacak.

Yelken, çok ince elmas tabakasından olacak ve 1200 derecelik sıcağa dayanıklı olacak. Uzay yelkeni ışığın 10'da biri hızla yol alacak. Yani saniyede yaklaşık 30 bin km hız yapacak. Bu durumda azami sürata ulaştığında 4 ışık yılı uzaklığındaki Alpha Centauri'ye gidip gelmesi yaklaşık 200 yıl sürecek. Ancak yolculuğa çıkanların torunlarının çocukları başka bir yıldızın ışığında uyanabilecek.

Yaklaşık 200 kişinin yaşayacağı küçük bir kenti andıracak uzay aracında yaşam destek üniteleri, bitki yetiştirmek için seralar bulunacak. Uzayda yol almak için yelkenlinin ağırlığı önemli rol oynayacak. Bu nedenle yelkenliye sadece kadınlar alınacak. Kadınlar sperm bankası sayesinde hamile kalıp doğum yapabilecekler. Dr Landis, ‘‘Bu uzun yolculuğun ardından insanların aslında erkeklere ihtiyacı olmadığını keşfeder ve erkeksiz bir toplum oluştururlar. Belki o zaman daha iyi olur. Denemekte fayda var’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!